Foto: Jesper Blæsild

Dansk Byggeri: Her er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Skal der investeres i erhverv, kan det være en god idé at kigge mod Frederikssund Kommune.

Således er den sjællandske kommune i år kåret til Danmarks bedste erhvervskommune i Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Frederikssund overhaler de midtjyske kommuner, der ellers dominerer toppen i undersøgelsen. Blandt de 15 bedst placerede kommuner på listen ligger kun to øst for Storebælt.

Men det overrasker ikke Dansk Byggeri.

– Historisk har de kommuner, der ligger langt fra de største byer, altid måttet kæmpe mere både for at bevare de lokale virksomheder og tiltrække nye. De ved, hvor vigtigt det er at skabe gode rammer for deres virksomheder og yde en god service. Sådan er det også i Frederikssund, der i år vinder over Holstebro på andenpladsen, siger Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen.

Markante hop op ad listen
Flere kommuner har i år formået at springe op ad listen og opnå en langt bedre placering end sidste år. Årets højdespringer er Slagelse Kommune, som med en 26. plads nu ligger blandt den bedste tredjedel af alle kommuner i Dansk Byggeris undersøgelse. Slagelse er sprunget ikke mindre end 41 pladser frem.

Også Helsingør har taget et stort hop på 36 pladser til en placering som nummer 49, mens Struer, Skanderborg og Brønderslev også har forbedret sig markant.

– Det, der er karakteristisk for en kommune med et godt erhvervsklima, er, at den ser de lokale virksomheder som samarbejdspartnere. Og at politikere og ansatte på rådhuset erkender, at også kommunen og kommunens borgere har en interesse i, at de lokale virksomheder har gode forhold, der gør dem konkurrencedygtige, siger Lars Storr-Hansen.

Danmarksmestre inden for de enkelte områder
De kommuner, der er bedst placeret i Dansk Byggeris kommuneanalyse, gør det generelt godt på langt de fleste områder. Men ser man på de delområder, der bliver undersøgt i analysen, skiller flere kommuner sig ud. Dansk Byggeri har blandt andet registreret, hvordan skatte- og afgiftstrykker er, hvor mange tekniske opgaver, kommunerne udliciterer og lægger ud i fri konkurrence, arbejds- og uddannelsesforholdene i kommunerne mv.

En af de kommuner, der ligger i top inden for et enkelt delområde, er Thisted, der er hurtigst og billigst til at behandle byggesager. Billund ligger nummer ét, når det gælder skatter og afgifter, mens Hedensted Kommune er bedst målt på arbejdsmarked og uddannelse.

 

Fakta om Dansk Byggeris kommuneanalyse

Dansk Byggeri har i 7 år taget temperaturen på de danske kommuners erhvervsvenlighed. Analysen er baseret på 30 forskellige objektive parametre fordelt på 7 overordnede temaer, der alle har betydning for, hvor erhvervsvenlige, den enkelte kommune er. Temaerne er: byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som for eksempel kommunale investeringer og antallet af byggetilladelser.

 

Liste – Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Kilde og grafik: Dansk Byggeri

Læs mange flere nyheder om investeringer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder