Illustration: Kullegaard

Kullegaard tegner 361 ungdomsboliger og 3.500 kvm erhverv i Valby

Arkitektfirmaet Kullegaard har igennem sin eksistens mest stået for at slå streger til projekter rundt omkring på Sjælland – blandt andet i Roskilde, Holbæk og Helsinge. Men på det seneste har ordrerne drejet sig om projekter i Kastrup og Valby.

I Valby er der tale om Poppelstykket. 361 ungdomsboliger samt 3.500 kvm erhverv – i alt 15.500 kvm – skal stå klar til studiestart 2020. Projektet har en værdi på over 550 millioner kr.

– For snart 3 år siden åbnede vi kontor i Valby for at komme i betragtning til nogle spændende projekter i området. Poppelstykket er et eksempel på, at det er lykkedes sammen med nogle centrale og dygtige samarbejdspartnere, siger partner Kasper Kullegaard.

Poppelstykket opføres af Gråkjær og Koncenton, der har et tæt samarbejde på en række boligsager i København. Sammen har de to virksomheder lige nu gang i byggeriet af over 700 boliger på forskellige projekter med en samlet værdi på over 1,1 milliarder kr.

Projektet
Byggeriet i Valby består af 6 etager med tilhørende kælder til parkering. Stueetagen indeholder forskellige erhvervsrelaterede lejemål. De resterende etager bliver til ungdomsboliger, som disponeres med et eller to værelser med tilhørende, fælles opholdsrum, fælles altaner og tagterrasse.

I realiseringen af projektet fokuserer det samlede team på at skabe et byggeri, der fremtidssikres i sammensætningen af boliger. Det betyder for eksempel, at en lang række af lejlighederne kan bebos af en eller to studerende afhængig af behovet på det givne tidspunkt.

– For os er det helt centralt at arbejde målrettet mod at skabe et projekt, hvor alle parter tilgodeses på bedste vis. Det betyder selvfølgelig, at vi fokuserer på slutbrugeren, men det betyder også, at vi finder løsninger, som optimerer projektet for entreprenøren. Vi har for eksempel valgt at strække bygningskroppen i forhold til det oprindelige udgangspunkt, da det giver mulighed for andre byggetekniske løsninger, og samtidig giver os mulighed for at arbejde med facaden, siger segmentleder Jimmy Juel Irmark.

Læs også 66 nye boliger på vej på Holbæk Havn

Læs også Første spadestik er taget til OPP-projekt til 325 mio. kr. i Holbæk

Læs også Kullegaard tegner nyt formidlingscenter og svømmehal til 267 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder