Scandi Byg valgt til byggeri af 650 boliger for KAB

Modulbyggeproducenten Scandi Byg i Løgstør ser nu frem til at ansætte 50-60 nye medarbejdere efter det MT Højgaard-ejede selskab er udpeget som vinder af EU-udbudet og licitationen over landets største almennyttige boligprojekt i de senere år.

Som totalentreprenør skal Scandi Byg over de næste tre-fire år stå for etableringen af op til 650 prisvenlige familieboliger til en samlet værdi af ca. 600 mio. kr., i syv byer rundt om i landet efter KAB’s projektkoncept "AlmenBolig+. Århus, København, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Kolding og Køge har udpeget potentielle grunde til byggeriet og tilbuddene fra de fem teams blev bedømt af et bredt bedømmelsesudvalg fra de involverede boligorganisationer og kommuner.

Kontrakten på de industrielt fremstillede, altså præfabrikerede rækkehuse, vil betyde ansættelse af yderligere 50-60 mand i Løgstør, da 75 pct. af opgaven skal foregå i Scandi Bygs produktionshaller her.

For en virksomhed af Scandi Bygs størrelse skaber en ordre med så stor volumen også relativ ro i ellers udfordrende tider. Og så rummer den stort perspektiv:

– Vi forventer, at flere og større bygherrer nu vil blive endnu mere opmærksomme på værdien af at præfabrikere huse under tag og af den på en gang strømlinede, effektive, miljøvenlige og energirigtige byggemetode, vi benytter, siger adm. direktør Jesper Hoffmann, Scandi Byg.

Industrielt fremstillet modulbyggeri reducerer antallet af forsinkende og fordyrende ubekendte under byggeriet, bl.a. forårsaget af vejret. Ligesom man har set udviklingen i udlandet, forventer Scandi Byg, at man fremover vil se mere og mere dansk byggeri blive fremstillet industrielt.

– KAB har ønsket at udvikle et koncept til de kommende beboere, hvor vi kan levere smukke, rummelige holdbare boliger med en optimal økonomi ved anskaffelse og i den efterfølgende drift. Det er en meget stor glæde, at vi har fundet en vinder af vores eu-udbud, som kan levere et sådant produkt. Vi har stor tiltro til Team Scandi Byg inklusiv ONV arkitekter, Bascon A/S og Ellehauge & Killemoes, der vandt konkurrencen, siger KAB’s adm. direktør Jesper Nygård, der påpeger, at forsøgskonceptet AlmenBolig+ kræver nye måder at administrere boliger på, ligesom beboernes forpligtelser også er nytænkte.

EU-udbudet og ordren har desuden effektivt gjort op med myten om, at dansk byggeri skulle være specielt dyrt i international sammenhæng:

– I hvert fald når det drejer sig om industrielt fremstillet modulbyggeri som vores. Vi er stolte af, at vi som en dansk entreprenør bl.a. slog både en tysk og en hollandsk i EU-udbudet, der både handlede om pris og kvalitet, arkitektur, byggesystem samt om samarbejde, siger Jesper Hoffmann.

Omkostningerne er nede på en targetpris på kun 7.500 kr. pr. kvm. for en basisbolig, der dermed mere forventes at give brød i produktionen end egentlig "smør på brødet".

– Men vi har selvfølgelig også en forventning om, at også mulige underleverandører vil være forsigtige med priserne og i stedet vil se potentialet i ordrens volumen, også for dem, siger Jesper Hoffmann.

Den forventeligt mest eftertragtede boligstørrelse i projektet på 104 kvadratmeter, (de to andre bliver på 85 og 125 kvadratmeter) ventes at kunne udlejes for knap 6.000 kr. om måneden i provinsen (lidt dyrere i Københavns området) af de lokale boligselskaber, der kommer til at stå som ejere.

Scandi Byg har specialiseret sig i produktion af industrielt fremstillet modulbyggerier, energivenligt, miljørigtigt, effektivt og til konkurrencedygtige priser. På baggrund af mere end 30 års produktudvikling projekterer og fremstiller den MT-Højgaard-ejede virksomhed højkvalitetsløsninger inden for bl.a. bolig-, kontor, og institutionsbyggeri, der matcher den enkelte kundes ønsker og krav. Virksomheden har fra 2006 til 2008 oplevet en omsætningsfremgang fra 114 til 236 mio. kr.

Læs mere www.scandibyg.dk

Billede: Adm. direktør Jesper Hoffmann (t.h.), flankeret af salgschef Flemming Dalgaard samt produktionschef Arly Hald (t.v.), Scandi Byg.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder