Adm. direktør og partner Peter Winther, Sadolin & Albæk

Priserne falder på investeringsejendomme med dyre lejeboliger

I flere år er priserne på investeringsejendomme blevet ved med at stige, men nu er retningen i delsegmentet vendt.

Således skriver Økonomisk Ugebrev, at investeringsejendomme med lejligheder med en husleje på mere end 16.000 kr. falder i pris. Det bekræfter flere kilder over for mediet.

Prisfaldene er nogle steder op til 10-20 procent.

Peter Winther, partner og adm. direktør i Sadolin & Albæk, forklarer, at det ikke er så meget størrelsen af boligerne, der gør forskellen, men derimod prisen.

Læs også Regeringen ønsker især flere små boliger i København

– Der er et billede af, at når vi kommer over en månedlig leje på 16.000 kr. i København og 12.000 kr. i Aarhus, så er der et klart fald i efterspørgslen. Det er et lejeniveau, et veluddannet par kan og vil betale. Men kommer prisen højere op, så begynder de boligsøgende i stedet at se på køb som alternativ, siger Peter Winther til Økonomisk Ugebrev.

Adm. direktør Anders Hyldborg fra BoligPortal anbefaler developere og investorer at holde godt øje med, hvor den virkelige efterspørgsel ligger.

– Den er altså ikke størst på 4-5 værelses-lejligheder med havudsigt og store tagterrasser. Den månedlige husleje på disse boliger er simpelthen for høj for langt størstedelen af alle boligsøgende. Hvis ikke efterspørgselsmønsteret analyseres grundigt, kan udlejer risikere stigende tomgang og dermed også faldende kvadratmeterpriser, siger Anders Hyldborg til Økonomisk Ugebrev.

Læs også TK Development dropper kombineret shoppingcenter og boliger i Storkøbenhavn – men nyt projekt er måske muligt (+)

Læs også Skala Arkitekter tegner 150.000 kvm ny bydel i Horsens for DSB Ejendomme

Læs også PensionDanmark bygger ny bydel på 70.000 kvm i Aarhus

Læs mange flere bolignyheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder