Adm. direktør Gregers Wedell-Wedellsborg, Matas. Foto: Matas

Omkring 150 Matas-butikker skal fornyes: 5-10 steder grobund for flere butikker

Som Estate Media skrev onsdag, vil Matas over de næste 5 år fordoble investeringerne til 600 millioner kr. i sine butikker og nethandel, hvilket bliver det største investeringsprogram i materialistkædens historie.

Af præsentationen på Matas’ kapitalmarkedsdag fremgår det, at omkring 150 butikker skal have et løft, både hvad angår selve de fysiske butiksrammer og kundeoplevelsen, skriver Ritzau Finans.

Adm. direktør Gregers Wedell-Wedellsborg fortæller, at mellem 10 og 20 butikker kan gøres større, og at der 10-20 steder er butikker, der kan lægges sammen.

– Nogle steder servicerer vi kunderne bedre med en større butik frem for to små butikker, siger direktøren til Ritzau Finans.

Derudover er der ifølge Gregers Wedell-Wedellsborg 5-10 steder, hvor der er grobund for flere butikker.

Alle Matas-butikker giver i dag overskud i ebitda-marginen, hvorfor kæden ingen planer har om at lukke butikker.

–  Vi tror på den fysiske butik, men butikkens rolle bliver en anden i en fremtid med mere nethandel. Vi vil derfor modernisere vores butikskoncept – og åbne nye butikker. Det skal være mere sanseligt, mere personligt og nemmere handle i Matas. Vi kan også se muligheder i at lægge mindre butikker sammen til større og mere attraktive butikker. Til gengæld er alle vores butikker i dag sunde, så vi har ikke aktuelle planer om at lukke butikker, sagde Gregers Wedell-Wedellsborg onsdag morgen i forbindelse med offentliggørelsen af Matas’ årsregnskab.

Et forskudt 2017/2018-årsregnskab, der viser en omsætning på 3,42 milliarder kr. mod 3,46 milliarder året før. Også overskuddet falder. Det sker til 280 millioner kr. fra 339 millioner året før, hvilket svarer til et fald på over 17 procent.

Læs også Matas åbner nye butikker og investerer 600 millioner kr. i fornyelse





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder