Sådan skal Lidls nye hovedkontor med butik i stueetagen se ud. Illustration: Link Arkitektur
Sådan kommer Lidls nye, danske hovedkontor i Aarhus med butik i stueetagen til at se ud. Illustration: Link Arkitektur

Ejendomstorvet.dk: Laveste antal tomme kontorer siden 2009

Danmark har ikke haft færre udbudte kontorer i 9 år.

Det viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk.

Tallene stammer fra det kvartårlige Ejendomstorvet Markedsindeks over udbudte erhvervslokaler udgivet af Dansk Ejendomsmæglerforening i samarbejde med erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk og Ejendomsforeningen Danmark.

– Vores tal viser, at andelen af udbudte lokaler er faldet næsten uafbrudt gennem de seneste 3 år og med blot 7 procent af de samlede kontorarealer udbudt på markedet skal vi helt tilbage til 2009 for at finde lavere tal. Det seneste år har for eksempel København by med en fjerdedel af landets kontorarealer oplevet stor fremgang, men det gælder også for eksempel Region Sjælland, Fyn og Nordjylland, siger Mette B. Dehn, presseansvarlig for Ejendomtorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

Et andet tegn på fremgang i erhvervslivet er – fremhæver Mette B. Dehn – lejeniveauet, som for de udbudte lokaler ligger næsten 11 procent højere end for 5 år siden.

Ramte 10 procent ved nytår 2013/2014
– Det vedvarende fald i udbuddet af kontorarealer afspejler en gunstig udvikling i dansk økonomi. Under de seneste års fald i andelen af udbudte kontorer har der været en bred økonomisk fremgang, herunder en stigning i investeringerne i fremtiden, siger cheføkonom Troels Theill Eriksen fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Desuden har flere erhvervsmæglere jævnligt peget på, at en del ældre, upraktisk indrettede kontorarealer i hovedstaden bliver omdannet til boliger og dermed bidrager til et lavere udbud af tomme kontorer.

Før finanskrisen var knap 4 procent af landets kontorarealer udbudte, men andelen skød i vejret i 2008 og 2009 og nåede ved nytår 2013/2014 lidt over 10 procent.

Læs også Hollandsk kontorfællesskab åbner 370 arbejdsstationer i Carlsberg Byen

Læs også Finsk kontorkoncept “går ind i det danske ejendomsmarked aggressivt, hurtigt og med store ambitioner”

Læs også ATP Ejendomme afviser spekulativt byggeri trods øget pres på mindre og mellemstore kontorlejemål (+)

Læs flere artikler om kontorer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder