Per Christensen. adm. direktør i Orbicon. Foto: Orbicon

Orbicon lander underskud på 53,8 millioner kr. – første underskud siden 2010

2017-regnskabet er landet fra Orbicon, og det viser tilbagegang på de vigtigste nøgletal.

Nettoomsætningen falder 6,8 procent til 486,7 millioner kr. fra 522,3 millioner, mens driftsresultatet falder til et underskud på 63,3 millioner kr. fra et overskud på 2,5 millioner i 2016.

Alt i alt viser årsresultatet et underskud på 53,8 millioner kr. mod et overskud på 123.000 kr. året før.

Ikke siden et underskud på 24,7 millioner kr. i 2010 har Orbicon haft underskud.

Ledelsen betegner da også virksomhedens resultat i 2017 for ikke at være tilfredsstillende.

– Resultatet er langt fra det ønskede, men problemerne er identificeret, og der er fokus på at få implementeret de nødvendige tiltag i 2018, siger bestyrelsesformand Lars Johansson.

I september 2017 købte PensionDanmark 2 ejendomme af Hedeselskabet, som ejer datterselskabet Orbicon. Det drejer sig om henholdsvis Hedeselskabets domicil i Viborg og Orbicons nyopførte domicil i Høje-Taastrup. Salget af ejendommene indbragte Hedeselskabet 319 millioner kr. Hedeselskabet og Orbicon lejer sig nu ind i bygningerne.

De 2 ejendomssalg var positivt, men Orbicon havde i 2017 en del tabsgivende projekter, men trods det negative resultat har Orbicons ejer, Hedeselskabet, fuld tiltro til virksomheden, og at den nye ledelse, som tiltrådte i 2017, kan vende udviklingen.

Flere udfordrede projekter
Baggrunden for årets resultat er blandt andet nedskrivninger på en række udfordrede projekter. De kontraktmæssige forpligtelser på enkelte af disse projekter fortsætter ind i 2018 og forventes derfor også at påvirke de kommende resultater.

– Selvom der vil være et efterslæb i 2018, ser vi positivt på fremtiden. Vi forventer, at resultatet i en periode vil være under det ønskede niveau, indtil vi har fået afsluttet de udfordrede projekter, men at vi forbedrer økonomien i løbet af 2018, siger Per Christensen, adm. direktør i Orbicon.

”1. kvartal i 2018 ser væsentlig bedre ud”
I september 2017 kom Per Christensen til Orbicon som ny adm. direktør, og han har siden ansat ny økonomidirektør, teknisk direktør og byggeridirektør. Alle tre har mange års erfaring fra store rådgivningsvirksomheder, hvor de har bestredet ledende stillinger på topniveau.

Årsagerne til de svigtende resultater er blevet kortlagt, og den nye ledelse har igangsat en række forretningsmæssige og strukturelle tiltag for at forbedre kundefokus, salg og projekteksekvering.

– Det har været et udfordrende år, men vi ser, at vores tiltag er begyndt at virke, og 1. kvartal i 2018 ser således væsentlig bedre ud end samme periode sidste år, siger Per Christensen.

Orbicon med knap 600 medarbejdere havde i 2017 en negativ overskudsgrad på 11,0 procent mod en overskudsgrad på 0,5 procent i 2016.

Orbicon er et 100 procent ejet datterselskab af Hedeselskabet, der er en foreningsbaseret, erhvervsdrivende fond.

Læs også PensionDanmark køber Hedeselskabets og Orbicons nye domicil i Høje-Taastrup for 319 millioner kr.

Læs også Dagrofa lander underskud på 592 millioner kr. efter Kiwi-kædens lukning (+)

Læs også Arkitema stagnerer i Danmark – men har omsider fået medvind i Sverige (+)

Læs mange flere regnskabshistorier her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder