Københavns Byret. Foto: Per Johansen

Tidligere direktør for Victoria Properties får fængselsdom på 4 måneder og får konfiskeret 1,5 million kr.

Der var nederlag til Peter Westphal, da Københavns Byret mandag afsagde dom mod den tidligere adm. direktør i Victoria Properties, som engang var det næststørste børsnoterede ejendomsselskab i Danmark.

Peter Westphal blev idømt 4 måneders betinget fængsel, ligesom han får konfiskeret 1,5 million kr. for at have modtaget 2,5 millioner kr. i returkommission under finanskrisen.

Derudover skal han betale sagens omkostninger.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Peter Westphal, der blev bortvist fra Victoria Properties, har anket dommen til landsretten.

Han skal ikke tilbagebetale det fulde beløb på 2,5 millioner kr., da han tidligere i forbindelse med en civil voldgiftssag har tilbagebetalt 1 million kr. til Victoria Properties.

Læs også Peter Westphal politianmeldt for at have modtaget returkommission

Fratrådte som direktør i august 2012
De ulovlige forhold skete via et mindre, tysk selskab, der renoverede Victoria Properties’ ejendomme i Tyskland.

Dommen blev gjort betinget på grund af lang sagsbehandlingstid i retssystemet, og fordi Peter Westphal har samarbejdet med politiet, skriver Børsen om Victoria Properties, som omkring år 2010 var et ejendomsselskab med værdier for 2 milliarder kr.

Lars Thylander, Hempelfonden og lensgreve Bendt Wedell var blandt investorerne i selskabet.

Peter Westphal fratrådte som direktør i august 2012 som konsekvens af, at Victoria Properties’ bestyrelse havde konstateret, at Peter Westphal blandt andet havde egne aktiviteter, som kunne indebære risiko for interessekonflikter i forhold til Victoria Properties’ aktiviteter.

Efter Peter Westphals afgang har Victoria Properties gennemført en kulegravning af en række dispositioner foretaget af Peter Westphal som direktør for selskabet.

Læs også Victoria Properties ansætter Peter Westphal som adm. direktør

Victoria Properties vil genopstå 
Efter at have afviklet alle aktiviteter og lavet en fortegningsemission i oktober 2017 er Victoria Properties ved at genopstå som ejendomsselskab.

Ifølge adm. direktør Rasmus Bundgaard skal selskabet operere som en ejendoms- og servicevirksomhed på det danske ejendomsmarked.

Selskabet forventer i 2. kvartal 2018 at begynde driftsaktivitet, mens Victoria Properties for året 2018 forventer et samlet ’positivt resultat’.

Det børsnoterede selskab havde ved udgangen af 2017 en egenkapital på 11,5 millioner kr. og kortfristede gæld på 1 million kr., ligesom Victoria Properties sad på et uudnyttet skattemæssigt underskud på 158 millioner kr.

Læs også Victoria Properties på vej til at genopstå – overvejer igen at købe ejendomme





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder