Illustration: Dissing + Weitling

80 boliger på vej på tidligere fyrværkerigrund i Seest

Den tidligere fyrværkerigrund i Kolding-bydelen Seest, hvor N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik eksploderede i 2004 og lagde store dele af villakvarteret omkring den i ruiner, skal erstattes af 80 boliger.

JyskeVestkysten skriver, at en privat investor har kontaktet Kolding Kommune for at købe den sidste del af Kløvkærgrunden, som den også hedder, og bygge omkring 80 boliger på den.

– Det er rigtig glædeligt, at vi får lukket området af og sat punktum for det forløb, der har været i gang i snart 14 år. Og vi har jo voldsomt brug for boligerne, som kommer til at ligge meget attraktivt nær skole, daginstitutioner, indkøb og natur, siger Kolding-borgmester Jørn Pedersen (V) til JyskeVestkysten.

Han må endu ikke afsløre, hvem den interesserede køber er, fordi den tidligere fyrværkerigrund først skal sendes i offentligt udbud.

Mindsteprisen i udbuddet bliver sat til 15,2 millioner kr. ekskl. moms med et krav om, at der skal opføres privat bebyggelse i form af cirka 80 boliger på grunden. Byggeriet af de 80 boliger skal være i gang senest i foråret 2021.

Udover de kommende 80 private boliger er Lejerbo i løbet af kort tid klar til at indvie 35 boliger på Kløvkærgrunden, ligesom AAB også har et boligprojekt i tilsvarende størrelse undervejs i området.

Læs også Pierre Ejendomme sætter gang i udviklingen af fyrværkeri-grund





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder