Overborgmester Frank Jensen fortæller om Københavns vækst til 40 indfløjne investorer fra Europa og USA.

40 internationale ejendomsinvestorer besøgte København

Mindst 40 internationale ejendomsinvestorer – flere af dem endnu ukendte i det danske marked – var tirsdag i København for at høre om mulighederne i det nordiske ejendomsmarked i forbindelse med, at Cushman & Wakefield RED holdt Nordic Investment Conference – en konference for internationale investorer i og omkring København.

– Danmark – og det øvrige Norden – er stadig attraktivt for de udenlandske investorer. 27 af de 40 investorer har ikke investeringer i Danmark i forvejen, men har en investeringsstrategi for Danmark, siger Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED, som forventer, at flere af de deltagende investorer vil være i det danske marked inden årets udgang.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, indledte konferencen med at fortælle om København her og nu. Det er næppe noget, der kommer bag på de fleste etablerede investorer, at der er befolkningstilvækst, at København igen og igen scorer højt som “most liveable city” og meget mere af samme skuffe. Ikke desto mindre er fortællingen med til at imponere, og det var en selvsikker overborgmester, der kunne fortælle, hvordan der sidste år blev bygget det højeste antal boliger i København, 5.500, siden 2. verdenskrig.

Investorer
Cushman & Wakefield RED stillede selv med indlægsholdere fra selskabets afdelinger i alle lande. Og der var især 2 argumenter, som flere gange blev gentaget som begrundelse for appetitten på Norden. Og det er politisk og økonomisk stabilitet og så – omend nogle steder beskeden – vækst. Markeder med vækst kan ofte være præget af større politisk eller økonomisk usikkerhed, men det er ikke tilfældet med Norden, der har en sjælden kombination af et meget stabilt politisk og økonomisk miljø sammenholdt med økonomier og byer i vækst.

Blandt de nye investorer, som endnu ikke har købt noget i Danmark, var tyske Deka, amerikanske Starwood Capital og schweiziske UBS.

Ekspertpaneler fra Cushman & Wakefield REDs nordiske kontorer diskuterede de forskelligartede investeringsmuligheder i de nordiske lande, og der var enighed om, at man p.t. ikke forventer yderligere pres på afkastet i nogle af de nordiske markeder, fordi det er under 4 procent flere steder i de nordiske markeder.

– Hvad er det mest spændende segment netop nu, var et af de forberedte spørgsmål til panelet. Og svaret er logistik. I Norge kunne Lisa Wold henvise til, at det er den aktivklasse, som investorer venter sig meget af de kommende 6 måneder. Ikke mindst efter, at en stor ejendom netop er solgt med en 20-årig kontrakt med et historisk lavt afkast på 4,75 procent.

Læs også Transaktionsvolumen steg 20 procent i 1. kvartal





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder