Mere ro på Mapic

Den europæiske butiksudstilling Mapic er netop overstået. Udstillingen arrangeres af samme organisation, der hvert år står for afholdelse af ejendomsmessen Mipim. Og efter flere år med klaustrofobiske forhold er det nu igen til at være på MAPIC.

– Vel at mærke, hvis du er professionel og i arbejdstøjet. Væk er letpåklædte piger, der markedsfører utopia og borte er hele horden af coktailparty deltagere der ikke deltog på selve messen men som fyldte op i gaderne omkring Palais du Festival. Og det er ganske rart, siger partner Kathrine Heiberg, Reteam.

Samtidig har en del kæder som for eksempel Inditex dog besluttet ikke at bygge deres stand og ikke at deltage på messen med en eneste deltager.

– Det giver anledning til at huske på årsagen til, at det i år er til at trække vejret. Det er normalt vanskeligt at få developere til at være pessimistiske om fremtiden, men i år er stemningen helt naturligt afdæmpet. Og i stedet for at lede efter nye projektmuligheder leder folk efter viden. Viden om hvornår markedet har fundet det rigtige prisniveau, viden om succeskriterierne for at shoppingcentrene klarer sig gennem krisen, siger Kathrine Heiberg, der sammen med Lasse Brodén, der også er partner i Reteam gæster messen. 

– I England bliver der handlet masser af centre og særligt uden for London er der fantastiske muligheder for investeringer, oplyste Valeire Z. Brecher som er advokat med speciale i ejendomstransaktioner. Og der er penge til rådighed i markedet. Men som sagt er der ingen der rigtigt ved, hvornår de kommer op af lommerne…, siger Kathrine Heiberg.

Reteam er medlem af den europæiske analyseorganisation ISCS, der torsdag morgen afholdt en ”Women in Retail Real Estate Breakfast”.

– Norden var stærk repræsenteret med deltagere fra Citycon, Steen & Strøm og Reteam. Og overalt i gangene er den mandlige dominans på retur, siger Kathrine Heiberg. 

Læs mere på www.mapic.com eller www.reteam.dk Billede: Reteam er blandt de relativt få danske aktører, der gæster butiksmessen Mapic til sammenligning med storebroderen Mipim, der arrangeres af samme organisation. Her partner Kathrine Heiberg i Cannes.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder