Gartnerbyen.odense
Tidligere Illustration af Gartnerbyen i Odense. Illustration: Arkitema Architects

Deas valgt som bygherrerådgiver af PFA til ny bydel i Odense

Det bliver Deas, som skal være bygherrerådgiver for PFA i forbindelse med pensionsselskabets byggeprojekt i den kommende Gartnerbyen i Odense.

I Gartnerbyen, hvor første spadestik blev taget i februar, opfører PFA 157 lejeboliger til både familier og seniorer. Boligerne bliver på mellem 55 og 103 kvm og er fordelt på 72 rækkehuse og 85 lejligheder i etagebyggeri.

– Vi glæder os over at kunne bidrage til PFA’s udvikling af Gartnerbyen, der vil sikre vigtige boliger i Danmarks tredjestørste by, siger Kristian Kongstad, afdelingsdirektør i Deas med ansvar for selskabets byggetekniske afdeling.

Planen er, at første spadestik bliver taget her i marts til PFA’s 6-etagers byggeprojekt, som forventes at stå færdigt i sommeren 2019.

Arkitema Architects er arkitekt bag de nye boliger og har desuden udviklet helhedsplanen bag Gartnerbyen i samarbejde med entreprenøren Skjøde.

Der ventes at blive opført i alt 140.000 kvm byggeri i området, hvoraf PFA med opførelsen af de 157 boliger indtil videre tegner sig for en andel på over 12.000 kvm.

Læs også Første spadestik taget til 140.000 kvm. ny bydel i Odense

 

Fakta: Gartnerbyen i Odense

– Gartnerbyen P/S er ejet 50 procent af PFA Ejendomme og 50 procent af Gartnerbyen Holding

– Gartnerbyen er en ny bydel, der etableres på den gamle Gasa-grund i den vestlige del af det centrale Odense. Byggeriet gik i gang i 2017 og forventes afsluttet i 2025

– Når bydelen er helt færdig, vil den sprede sig over 140.000 kvm byggeri, hvilket gør Gartnerbyen til Odenses største ejendomsudviklingsprojekt nogensinde

– Foruden boliger af varierende type og størrelse vil Gartnerbyen rumme grønne områder, et butikstorv og et plejecenter

– Området ligger tæt på letbanen, Langesøstien, Odense Station og centrum

– På sigt forventes Gartnerbyen at rumme boliger til mere end 3.000 beboere

Fakta: Gartnerbyen





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder