Foto: NCC

Fem entreprenører tilbage i kampen om hospitalsbyggeri i Aarhus til 675 millioner kr.

8 ansøgere til prækvalifikationsrunden er blevet beskåret til 5 prækvalificerede virksomheder, som frem til juni skal komme med deres forslag til, hvordan de kan bygge “Forum”, der bliver et vartegn for det nye hospitalsbyggeri ved Aarhus Universitetshospital i Skejby.

A. Enggaard, Hoffmann, KPC Herning, MT Højgaard og NCC Danmark er sammen med deres underrådgivere gået videre i konkurrencen.

I begyndelsen af efteråret reduceres feltet til 2 entreprenører, som konkurrerer om den endelige kontrakt. Kontrakten forventes at være underskrevet i 1. kvartal 2019. Første spadestik tages omkring sommeren 2019.

Forum forventes at få et areal på omkring 21.500 kvm, hvilket er mindre end de 25.000 kvm, regionsrådet i Midtjylland gik efter i første omgang.

Det samlede budget for projektet er 675 millioner kr. for bygningen, der blandt andet skal indeholde Steno Diabetes Center Aarhus, patienthotel samt arealer til tro og fordybelse.

Sidste etape af byggeriet af det udvidede Aarhus Universitetshospital bliver noget helt særligt, siger formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Henrik Gottlieb Hansen (S).

Forum-bygningen forventes klar til brug i sommeren 2022.

De 5 prækvalificerede virksomheder:

  • A. Enggaard A/S (underrådgivere: Schmidt Hammer Lassen Architect og Cowi A/S)
  • Hoffmann A/S (underrådgivere: Aart architect A/S, Midtconsult PS og Schønherr A/S)
  • KPC Herning A/S (underrådgivere: LINK arkitektur A/S og Sweco Danmark A/S)
  • MT Højgaard A/S (underrådgivere: Arkitema Architects K/S, MT Højgaard A/S – Design & Engineering, Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S)
  • NCC Danmark A/S (underrådgivere: NCC AB, C.F. Møller Danmark A/S, Cubo Arkitekter A/S og Oluf Jørgensen A/S)

Læs også Højhus bliver skåret væk i hospitalsbyggeri i Aarhus





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder