Brahes Bakke bliver bygget i Horsens af Pædagogernes Pension (PBU), Domea Horsens og Danhaus.
Brahes Bakke bliver bygget i Horsens af Pædagogernes Pension (PBU), Domea Horsens og Danhaus.

Horsens får nyt boligområde på 55.000 kvm

Et nyt boligområde på cirka 55.000 kvm grund i første række til Bygholm Sø blev torsdag lanceret på et pressemøde på Horsens Rådhus, hvor byens borgmester Peter Sørensen sammen med repræsentanter fra bygherrerne præsenterede byggeriet Brahesbakke og de visioner, der ligger bag.

De tre bygherrer skal stå for at bygge boliger med hver sin ejerform. Pædagogernes Pension (PBU) står for private lejeboliger. Domea Horsens og Danhaus står for henholdsvis byggeriet af almene familieboliger og private ejerboliger. Kuben Management er projektudvikler og bygherrerådgiver på Brahesbakke-byggeriet.

– Brahesbakke er endnu et eksempel på, hvordan vi i samarbejde med institutionelle og private investorer udvikler nye boligprojekter med blandede ejerformer. Bag Brahesbakke ligger blandt andet en stor analyse fra rådgivningsvirksomheden Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale for os, siger Ulf Christensen, adm. direktør i både Kuben Management og i Exometric. Både Kuben og Exometric er i dag en del af NRGi koncernen.

Skala Arkitekter har tegnet konkurrenceforslaget, der skaber et boligområde med enkeltstående punkthuse, der indgår naturligt i Bygholms smukke landskabelige træk. De kommende beboere på Brahesbakke får nærhed til Bygholm Sø og rekreative områder samt Horsens golfbane, og ligger 3 km. fra Horsens centrum. Byen nås nemt med offentlig transport, som kommer til at ligge få minutters gang fra Brahesbakke-boligerne.

Horsens’ borgmester Peter Sørensen glæder sig over de tre projekter.

– Horsens Kommune er inde i en fantastisk udvikling, og det har rigtig mange investorer fået øjnene op for i de seneste år. Vi oplever i Horsens – og har gjort det i mange år – en stor vækst i antallet af nye borgere, og det stiller ekstraordinært store krav til antallet af nye boligbyggerier. Vi har samtidig den holdning, at vi her i Horsens skal have “varer på alle hylder”, hvilket betyder, at der skal være boliger for enhver i Horsens Kommune. Og derfor passer projekterne på Brahesbakke med en blanding af almene boliger, private lejeboliger og ejerboliger helt perfekt til vores overordnede målsætning, siger Peter Sørensen.

For Pædagogernes Pension (PBU) er Brahesbakke endnu en manifestation af, at pensionskassen er tilbage på det danske ejendomsmarked. PBU har inden for de seneste 12 måneder nemlig også lanceret boligbyggerier i både Nyborg og Helsingør.

– Dette er en meget attraktiv investering for os. Vi er med helt fra starten af byggeriet og ser det som en mulighed for at få et større stabilt afkast til vores medlemmer. Horsens er interessant for os, fordi byen har det rette mix af vækst og strategisk god beliggenhed. Vi har valgt at investere i Brahesbakke, fordi vi her kan bygge attraktive lejeboliger tæt på både by og natur, som almindelige mennesker har råd til at bo i. Brahesbakke vil skabe dejlige rammer for både børnefamilier og 55+-segmentet, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension (PBU) og tilføjer, at medlemmerne vil få fortrinsret til at leje boligerne.

Pædagogernes Pension (PBU) administrerer pensioner for mere end 110.000 pædagoger. De årlige pensionsindbetalinger udgør 3 milliarder kr. I alt forvalter Pædagogernes Pension (PBU) en samlet pensionsformue på ca. 70 mia. kr.

Danhaus står for byggeriet, mens Boligselskabet Domea Horsens og Domea.dk står for den almene del.

– Vi har efterhånden stor og god erfaring for at samarbejde med private udviklere, når det gælder om at løfte et større område. Vi har gennem flere år deltaget aktivt i byudviklingen af Horsens Kommune, med flere større byggerier i Horsens by. Det at vi nu, i et større samarbejde, får lov til at bygge almene boliger i et område, hvor naturen skal være med til at definere arkitekturen, er skønt, siger Louise Prahm, projektudviklingschef i Domea.dk, der fungerer som byggeforretningsfører for Boligselskabet Domea Horsens.

Dansk Boligbyg er valgt til totalentreprenør.

– Dansk Boligbyg ser sig selv som et naturligt valg som totalentreprenør i udvikling og opførelse af så stort et samlet byggeri, hvor blandt andet tid, bygbarhed og økonomistyring er meget vigtige parametre. Samtidig er det med kendte samarbejdspartnere som vi har en lang tradition sammen med inden for udvikling og opførelse af boligbyggeri. Det er første gang vi skal bygge sammen med PBU Pædagogernes Pension, hvilket vi ser meget frem til og som vi gerne ser udvikle sig yderligere i de kommende år, siger Anton Nørgaard, adm. direktør for Dansk Boligbyg.

Oluf Jørgensen Horsens er rådgivende ingeniør på projektet.

Læs også Institutionelle investorer bygger boliger på stranden i Helsingør efter 10 års venten





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder