Frederiksberg Centret

Dansk ejendomsmarked på niveau med det svenske i 2017

I 2017, hvor Danmark med en vækst på 43 procent står for næsten en tredjedel af den samlede transaktionsvolumen for hele året i Norden, er vi kun blevet overgået af vores noget større naboland Sverige, hvor der blev omsat for lidt over 100 milliarder danske kroner.

Med en transaktionsvolumen på 35 milliarder danske kroner i fjerde kvartal, tegner Danmark sig for størstedelen af den samlede nordiske transaktionsvolumen på 95 milliarder danske kroner i fjerde kvartal.

– Tallene for fjerde kvartal ligger i tråd med de tendenser, vi ser lige nu. At Danmark er det marked i Norden, der oplevede den største vækst i 2017, skyldes til dels et år, der har markeret sig ved flere selskabshandler, større porteføljetransaktioner samt en række handler på over én milliard danske kroner. Kombineret med en lav rente sætter det samlet set et stærkt aftryk på markedet, siger Niels Cederholm, administrerende direktør, CBRE.

Danmarks rekordomsætning i transaktioner kan i høj grad tilskrives udenlandske investorer, hvoraf størstedelen paradoksalt nok er fra Sverige. Svenskerne stod således bag næsten en fjerdedel af den samlede danske transaktionsvolumen i 2017, hvor knap halvdelen af investorerne generelt var fra udlandet. Den store interesse fra udlandet har også sat sit præg på afkastniveauet, som i fjerde kvartal ramte det laveste niveau i 20 år.

Læs også: CBRE løfter sløret for rekordår i regnskab ogtransaktionsvolumen for 2017





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder