Den nye bydel Favrholm udenfor Hillerød udvikles af Stensdal Group.
Den nye bydel Favrholm udenfor Hillerød udvikles af Stensdal Group.

Stensdal Group vil have lov at bygge højhuse på 30 etager i Hillerød

Stensdal Group  vil gerne have højhuse i bydelen Favrholm i Hillerød, der kommer til at ligge i forbindelse med det kommende supersygehus, for det har været på tegnebrættet siden projektets begyndelse i 2009, siger projektchef i Stensdal Group, Hans Tjellesen.

Helt konkret vil Stensdal Group have indskrevet i rammelokalplanen for området, at der kan blive plads til tre højhuse i Favrholm. Et på 100 meter og dermed omkring 30 etager og to, der er lavere med cirka 15 etager.

– Vi synes, at der skal være en mulighed for at lave et ikonbyggeri. Da kongerne byggede slotte, var det fordi, at de skulle kunne ses i landskabet, så man kunne se, at det var her at udviklingen var. Hillerød er et kraftcenter for Nordsjælland, så det skal da markeres ved at have et byggeri, som man kan se i landskabet, siger Hans Tjellesen.

Stensdal Group har gennem Byudviklingsselskabet Favrholm, som skal stå for opførelsen af mere end 100.000 etagemeter i den nye bydel, fremlagt planer, hvor husene maksimalt er i 15 etagers højde, hvilket er i overensstemmelse med formanden for miljø- og teknikudvalgets ønsker.

– I området er der i forvejen fjernvarmeværkets vandbeholder, og huse på 45 meter vil være i størrelsesorden med den. Det er motiveringen for, at de får lov at bygge højt. Så vil de åbenbart gerne være mere synlige og konkurrere med Herlev Sygehus i stedet for, og det anbefaler vi ikke, siger Tue Tortzen, der er formand for miljø- og teknikudvalget i Hillerød.

Læs også: Stensdal Group køber 11.800 kvm. erhverv i Herlev og Brøndby

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder