(Foto: Newsec)

Dobbelt så mange villaer til salg som før finanskrisen – færre lejligheder

Der analyseres flittigt på, om hvor ejendomsbranchen står i forhold til en overophedning af markedet. Hvis man kigger på antallet af parcelhuse til salg, så er flaskehalsen ikke så snæver som i 2. kvartal af 2006 – umiddelbart før finanskrisen.

Da boligmarkedet buldrede af sted op til Finanskrisen, var der da kun 17.693 parcelhuse til salg. Her 11 år senere er der ifølge Boligsidens tal for november 32.852 parcelhuse i udbud.

– Priserne på parcelhuse er steget pænt, og nogen steder meget siden krisen, men der er altså intet, der tyder på, at de bliver flået ned fra hylderne som nybagt brød. Et relativt stort boligudbud er en indikator for, at boligmarkedet for huse er sundt, siger relationschef i Nybolig, Thomas Hovgaard.

Det samme billede gælder for sommerhuse, hvor boligudbuddet også er cirka det dobbelte end i tiden op til Finanskrisen, men for markedet for ejerlejligheder er det et andet bilede, der tegner sig. Op til krisen var der 9637 ejerlejligheder i udbud, mens der aktuelt kun er 6682 til salg.

– Der er ingen tvivl om, at vi ikke har set det sidste til urbaniseringen. Især i de største byer ser vi en stigende efterspørgsel på lejligheder, som fylder mest i boligmassen der, og den vil nok ikke blive mindre, før der bygges flere af specielt de mindre lejligheder, som der er størst efterspørgsel på, siger Thomas Hovgaard.

 

Læs også: Sadolin & Albæk: Ingen risiko for ejendomskrise





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder