Christiansgade, Aarhus.

Arosia forventer at investere 450-600 millioner kr. i Aarhus Midtby

Det nye ejendomsselskab Arosia, som til at starte med vil investere i ældre boligudlejningsejendomme i Midtbyen, sigter efter formuende private investorer med en mindsteinvestering på 1 millioner kr.

Når de private investeringer er samlet ind, regner Arosia med at have indskud på 150-200 millioner kr., hvilket skal føre til investeringer på 450-600 millioner kr.

Værdiforædlingen skal ske gennem optimering af ejendommens drift – især ved modernisering af lejemål i forbindelse med lejerudskiftning. Her håber Arosia, at moderniseringen kan skabe en lejeindtægtsforøgelse på 50-100 procent.

Ubenyttet plads under loftet og tidligere butikslejemål som indrettes til boliger skal også være med til at føre til øgede lejeindtægter. Arosia Ejendomsinvest lægger ud med et eksempel på en ejendom på Eckersberggade 28-30, der netop er blevet handlet for 25 millioner kr.

Afkast år 1 ventes at være 7 procent

Investeringshorisonten er 10 år, hvorefter der er defineret en samlet exit. Estate Media skrev tirsdag, at forventningen er 4 procent i år et, men det forventede afkast er i år 1 faktisk knap 7 procent stigende til godt 11,6 procent.

– Med afsæt i de historiske prisstigninger på fast ejendom, samt den værdiforædling Arosia Ejendomsinvest har erfaring med at gennemføre, vil en værdistigning over investeringens 10-årige løbetid sagtens kunne udgøre cirka 40 procent i et uændret marked med uændret renteniveau. Denne prisstigning er ikke indregnet i afkastberegningerne, og vil derfor udgøre en potentiel yderligere gevinst, men kan også ses som en sikkerhed af den investerede kapital. I år 10 vil markedet således kunne falde mere end under den seneste finanskrise, uden af den oprindelig investerede kapital risikeres, oplyser Arosia på deres hjemmeside.

Stoler på investeringer i Aarhus C

Hvor flere investorer for tiden er påpasselige med at investere i Midtbyen i Aarhus på grund af kraftige prisstigninger i de seneste år, er det netop Arosias formål at investere indenfor ringvejen i den ældre boligmasse, hvor Arosia kan finde et udviklingspotentiale. Grundlæggerne Lars Dige Knudsen og Frank Vestergaard forventer at markedet for udlejningsejendomme her også fremover vil være stigende.

– Al erfaring viser, at ejendomme er en langsigtet sikker investering. Lejeniveauet er stigende, hvilket medfører stigninger i ejendommens værdi. Samtidig er renterne historisk lave, og ved finansiering med fast rente værdisikres aktiverne. Tiltagende urbanisering øger efterspørgslen efter centralt beliggende lejligheder og understøtter derved værdierne, siger Lars Dige Knudsen.

En anden aarhusiansk investor, Actus, har trukket sig ud af Midtbyen og investerer i stedet i provinsbyer med højere afkastforventning, som f.eks. Hillerød og Roskilde.

– Vi er dog bevidste om, at træerne ikke vokser ind i himlen, så alle investeringer bliver gransket særlig grundigt i disse tider. En af de få fordele ved at blive ældre er, at man skal nyde den gode stemning, mens den er der. For vi gamle hanelefanter ved, at det vender, sagde Actus-ejer Claus Møller i maj.

Ifølge en ny analyse af Sadolin & Albæk skal markedet dog ikke være bange for boligbobler, da der

– Markedet for erhvervs- og investeringsejendomme er følsomt overfor både konjunktursvingninger og rentestigninger. Men risikoen for en ny alvorlig og omfattende ejendomskrise er efter Sadolin & Albæks vurdering ikkeeksisterende. Der vil utvivlsomt i de kommende år blive realiseret både gevinster og tab af ejendomsinvesteringer. Men en bølge af tvangssalg er usandsynlig, og markedet vil grundlæggende være langt mere stabilt, siger adm. direktør hos Sadolin & Albæk, Peter Winther.

København på sigt

I et videre perspektiv er det planen at konceptet skal udrulles i andre storbyer, herunder i København.

Lars Dige Knudsen er tidligere finansdirektør og adm. direktør for den aarhusianske lysvirksomhed Martin. Frank Vestergaard har sin egen ejendomsinvesterings- og administrationsvirksomhed Vestergaard Invest.

Læs også: Nyt aarhusiansk ejendomsselskab forventer knap 7 procent i afkast på midtbyejendomme

Læs også: Actus efter tilfredsstillende 2016: Træerne vokser ikke ind i himlen

Læs også: Sadolin & Albæk: Ingen risiko for ejendomskrise





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder