Mærsk Tårnet vinder tredje pris på en uge

European Copper in Architecture Awards afholdes hvert andet år som en hyldest til arkitektur, der inkorporerer kobber eller kobberlegeringer i arkitekturen. En enig jury udpegede i år Mærsk Tårnet som vinder blandt mange projekter verden over

– Det er et storslået vartegn på den københavnske skyline, som imponerer på mange niveauer. Den konceptuelle udvikling af et kompliceret byggeprogram tilbyder en nyskabende, mere åben interaktion i et forskningsbyggeri. Tårnet fremstår slankt og elegant med sin afrundede organiske form, der på imponerende vis indpasser tårnet i sin urbane kontekst. Og dets kvaliteter rækker helt ind i en exceptionel detaljering og en bevægelig kobberfacade, der definerer bygningen, udtaler juryen.

Også Experimentariums nye trappe var nomineret i år. Denne står Cebra bag.

Også i 2015 var vinderen dansk. Det var BBP Arkitekter, som havde omdannet en kontorbygning fra 60’erne i Nyhavn til moderne funktionelt design.

Samme år var Bang & Olufsens butik i Herning designet af Johannes Torpe nomineret.

(Foto: Arkitech – Lars Sternberg)

Læs også:

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder