Norwegian Property sælger hotelgruppen Norgani

Det nordiske ejendomsselskab Norwegian Property har fået budt 11,2 milliarder nkr. for Norgani Hotels AS af en gruppe af købere, som der er indgået en eksklusivaftale med.

Køberne bliver først offentliggjort, når kontrakten er endeligt underskrevet. Når transaktionen er gennemført vil Norwegian Property få frigjort 500 millioner nkr. Kontrakten skal underskrives i midten af maj og forventes at kunne gennemføres efter diverse due diligences i juni måned.

– Transaktionen løser alle de kortsigtede finansielle udfordringer for Norwegian Property. Vi vil få større finansiel muskelkraft i et marked med mange attraktive købsmuligheder, siger adm. direktør Petter Jansen.

– Salget af Norgani bekræfter en aktionærvenlig og god investering, der dog har vist sig at blive mere kortsigtet end forventet, siger Petter Jansen.

Norwegian Property er et norsk ejendomsselskab som primært investerer i store erhvervsejendomme med central beliggenhed i større norske byer. Selskabet har 52 kontor- og butiksejendomme i Norge foruden 74 hotel- og konferencecentre i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Porteføljen er på 681.300 kvm. kontor og butikker og 671.080 kvm. hotel- og konferencecentre. Den bogførte værdi af ejendommene var 31,5 milliarder nkr. ved udgangen af marts 2008. I Danmark ejer Norgani Comfort Hotel Europa med 230 værelser, Clarion Collection Hotel Mayfair med 105 værelser og Comfort Hotel Excelsior med 99 værelser. Alle i København og svarende til i alt 15.400 kvm.

Yderligere oplysninger: Petter Jansen, Administrerende direktør, Norwegian Property ASA, tlf. +47 90 09 87 28 eller læs mere på www.norgani.no

Billede: Norwegian Property-ejendom på Aker Brygge i Oslo. Billede 2: Adm. direktør i Norgani Roar Ingdal.  





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder