(Foto: C.F. Møller)

Politikere kom for sent: Planlov blokerer for nye højhuse i Aarhus

Lugtparagraffen vil betyde, at det ikke er muligt at bygge boliger alle de steder, hvor det lugter, og det kommer til at lægge begrænsninger på byggeriet i centrale dele af Aarhus. Særligt betyder det, at der ikke kan bygges boliger i højden i byudviklingsområder som Aarhus Ø og området ved rutebilstationen. Det skriver Aarhus Stifttidende.

Byens politikere ytrede sig ikke, da den nye planlov var i høring, men har sidenhen forsøgt at overtale erhvervsminister Brian Mikkelsen til at ændre den nye lov, dog uden held.

Selvom det skuffer politikerne, er en af de virksomheder, der forårsager lugtgener, ganske tilfreds med beslutningen.

– Som vi ser det, er planlovens paragraf 15b kommet til for at undgå, at der bliver bygget boliger i områder hvor borgere potentielt kan opleve gener, f.eks. lugt fra eksisterende virksomheder. Paragraffen skal beskytte borgerne mod at komme til at bo i boliger, hvor lugt kan forekomme, og det synes vi er ganske fornuftigt, siger Palle Jensen, site manager ved AAK Danmark, der beskæftiger 208 medarbejdere på Aarhus Havn, til Aarhus Stifttidende.

Læs også: 24-årig overtager roret efter opsagt industrichef i EDC Erhverv i Aarhus





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder