Christian Fladeland. Foto: Heimstaden Danmark

Heimstaden accelerer frasalg

Sidste år fortalte Heimstaden, at de gik igang med en privatiseringsstrategi af “restlejligheder” bygninger, hvor man kun ejede enkelte boligenheder. Det er det, som man nu ser på at udvide yderligere, siger medadm. direktør i Heimstaden, Christian Fladeland, til mediet.
– Det har vist sig, at vi kunne opnå stærkere priser end ventet på boligerne. Derfor er det også privatisering, vi fokuserer på den kommende tid, siger han.
Heimstaden ser et svækket investeringsmarked i flere større byer, men ejerboligmarkedet er kommet sig langt hurtigere og er lige nu uforholdsmæssigt meget stærkere end investeringsmarkedet flere steder herhjemme, vurderer han.
Som Estate Media kunne fortælle ved indgangen til oktober, er der flere investorer, som regner på at lave samme manøvre som Heimstaden. Og Nrep har indledt et lignende initiativ i Ørestad.

Partner og projektchef Per Mørkenborg fra kæden Home Lone Bøegh fortæller også om et skift i markedet.

– Vi regner i snit på 250-300 projekter om året. I flere år har jeg regnet på klart flest lejeprojekter, men salgsprojekterne er nu begyndt at røre på sig og flere overvejer, om de skal begynde at sælge ud af deres eksisterende ejendomme enkeltvis, siger han.

For Nreps case i Ørestad drejer det sig i første omgang “kun” om 115 lejligheder og 50 rækkehuse i Ørestad, hvor man ønsker at frasælge de enkelte lejligheder og rækkehuse i takt med, at lejerne fraflytter.

Nrep vurderer, at de med det her projekt kan sælge en lejlighed på omkring 100 kvm til mellem 4 og 5 millioner kr., lyder det fra Thomas Riise-Jakobsen, partner i Nrep.

– Det er boliger, der kan rumme børnefamilier og kan være relevante for førstegangskøbere.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder