Thylanders nyrenoverede butikker i esplanadebygning revet væk

Den 7.500 kvm store historiske ejendom på hjørnet af Esplanaden 7 og Grønningen 1-3 har siden 1942 været hovedsæde for Købstædernes Forsikring. I september sidste år købte et selskab i Thylander Gruppen ejendommen, der i samarbejde med erhvervsmægler CBRE og Lars Gitz Architects har forvandlet det gamle forsikringshovedsæde til seks nyrenoverede lejemål fordelt på butikker og kontorer samt 30 lejligheder til beboelse.

– Potentialet i denne unikke ejendom var markant. Det har vi forsøgt at realisere ved at omdanne nogle kontorkvadratmeter til detail, hvilket giver nyt liv til bydelen. Vi har desuden prioriteret at bevare bygningens oprindelige udtryk og samtidig føre den op til nutidens standarder, siger Lars Thylander fra Thylander Gruppen.

Et af ønskerne var netop, at ejendommen skulle bruges til at skabe mere liv i bybilledet på et sted, hvor der dagligt er mere end 50.000 forbipasserende. Stueetagen er derfor blevet forvandlet fra kontorer til butikslokaler.

– Projektet her er virkelig interessant, da det er usædvanligt, at man i indre by har mulighed for at udvikle nye butikskvadratmeter og ikke blot genudleje. Det skaber mere aktivitet og giver helt nyt liv til området, der i forvejen har en stor gennemstrømning af turister og forretningsfolk, udtaler CBRE, der har stået for udlejningen af ejendommen.

Den prominente ejendom har ikke været til salg siden 1942, og beslutningen om at købe var ikke svær for Thylander Gruppen, der købte bygningen i september 2016.

– Vi var særdeles tilfredse med at få denne mulighed. Ejendomme af den her arkitektoniske kvalitet og med sådan en helt unik beliggenhed kommer – så at sige – aldrig på markedet. Vi er meget glade for investeringen, siger Lars Thylander.

I forbindelse med udlejningen af ejendommen har der været utrolig stor interesse for projektet.

– Generelt er der stor efterspørgsel i indre by, men den her ejendom er så eksklusiv og med en så prominent beliggenhed, at vi desværre har måtte sige nej til mange. Vi har virkelig arbejdet for at finde det helt rigtige match til både bygningen og området, siger Marianne Bro fra CBRE.

Sammen med Thylander Gruppen har CBRE udvalgt Lagkagehuset, Multiform og Lilly Brudekjoler, der får butikker i stueetagen. På første sal flytter reklamebureauet Wibroe. Duckert og Partners ind. Efter planen åbner Lagkagehuset den 24. oktober, Multiform i løbet af november og Lilly Brudekjoler i starten af 2018.

Læs også: Copi sælger 3752 kvm på Østerbro til Thylander Gruppen





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder