Salget af Enghave Brygge i Københavns Sydhavn vinder Årets transaktion torsdag aften på Ejendomsdagene. Foto: Estate Media.

Vinder af Årets transaktion: – Vi vil ikke skuffe jer

Salget af Enghave Brygge i Københavns Sydhavn vinder Årets transaktion torsdag aften på Ejendomsdagene.

AP Ejendomme står bag projektet efter at have vundet en udbudsrunde fra By & Havn. Nordanö stod for salgsprocessen. Handlen er By & Havns største nogensinde.

– Det har været en stor fornøjelse at arbejde med Nordanö og AP Ejendomme. Det har været en fantastisk proces.

For Jacob Kjær og Nordanö er det andet år i træk, at de vinder en Estate Media Pris, sidste år vandt Nordanö også for årets transaktion. Nordanö stod dengang bag transaktionen, hvor et konsortium bestående af DSB, NREP, Industriens Pension og Novo Holdings er gået sammen om udvikling af Jernbanebyen i Københavns Sydhavn.

– Jeg vil gerne sige tak til jer, Anne for at have mod til at åbne processen. Jeg synes, at vi tog et ansvar for at få markedet igang igen.

Peter Olsson var glad:

– I har købt ind på de ambitioner og visioner, som vi har haft for området, og jeg vil gerne takke alle de arkitekter og rådgivere, som har hjulpet os. Jeg lover, at I ikke bliver skuffet over det, som vi kommer til at opføre på grunden,.

Ingen af partnerne har villet oplyse det præcise beløb, men til Berlingske har AP Ejendommes adm. direktør, Peter Olsson sagt, at AP Pension “nok skal bygge for adskillige milliarder kroner”.

Helt konkret har AP Ejendomme vundet retten til at bygge på tre boligøer i Københavns Sydhavn en erhvervsø og to matrikler på Enghave Brygge.

Her skal der opføres op mod 1.000 boliger. De mange boliger bliver fordelt på en byggeret på lige over 97.000 kvm. Her af vil almene boliger udgøre 23.690 kvm.

Transaktionen er speciel i både størrelse og udbud selv i en københavnsk kontekst. Nordanö gennemførte en konkurrencepræget, struktureret salgsproces af Enghave Brygge Syd, som AP Pension vandt.

Der blev konkurreret på pris, men også på arkitektur og social og miljømæssig bæredygtighed. Transaktionen betyder, at København kan få flere nye boliger, der alle certificeres til DGNB Platinniveau.

Det er forventningen hos AP Ejendomme, at de kan komme i gang med projektet i 2025, så de første boliger kan stå klar i 2027.

Prisen for Årets transaktion går til en aktør, der har gennemført årets mest spektakulære transaktion i form af størrelse, karakter, sammensætning eller på grund af de involverede aktører. Prismodtageren kan være en rådgiver, men kan også være køber eller sælger, og der kan være tale om en ejendomstransaktion eller en transaktion i branchen, der har været nyskabende eller trendsættende.

De nominerede transaktioner
Velkomns køb af 667 rækkehuse fra Birch

Salget af Enghave Brygge

Salget af Deas til PHM

Codanhus og KB32

Blackrocks salg af Næstved Storcenter





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder