Estate Media holdt tirsdag lager- og logistikkonference. Foto: Estate Media

– Lige nu vil de én ting: København, København, København

Godt 60 ejendomsaktører var tirsdag samlet til Estate Medias lager- og logistik-konference, der i år blev afholdt hos NH Collection Copenhagen.

Her får du en kort overflyvning over dagen, hvor der blandt andet var oplæg fra adm. direktør Morten Jensen, Newsec Advisory, Peter Michael Tetzlaff der er Head of Investment i Norden hos Verdion og Jacob Widahl, Managing Director hos den amerikanske investor, Panattoni Danmark.

Konferencens tre vigtigste pointer

  • Tomgangen er stigende i segmentet siden slutningen af 2022 og frem til nu. I København og omegn er den gået fra 2,8 procent til 5,8 procent.
  • Lysten til at bygge spekulativt har tidligere været stor, men i takt med stigende tomgang og mange opførte kvm de seneste år, er lysten til at bygge spekulativt faldet.
  • Newsec vurderer, at afkastetkravet på primære logistikejendomme i Københavnsområdet ligger omkring 5,00-5,25 procent for de mest attraktive ejendomme. Afkastet på sekundære ejendomme ligger omkring 7,00-7,25 procent.

Dagens citat
Der er blevet bygget meget i trekantområdet, og der er nok også blevet bygget for meget i trekantsområdet. Der er ingen steder i Europa, hvor vi er til stede, hvor der er blevet bygget så meget som i trekantsområdet. Det er signifikant. Det som alle vores samarbejdspartnere lige nu siger er: København, København, København, lød det fra Peter Michael Tetzlaff, der er Head of Investment i Norden hos Verdion under hans talk med Estate Medias chefredaktør, Kamilla Sevel.

Konferences slide
I løbet af de seneste år er der blevet opført store mængder logistik i krydsfeltet mellem E45 og E20 lidt uden for Fredericia, hvilket det her slide fra Jesper Gemmer, projektdirektør for Taulov Dry Port, præsentation vidner om.

– Det her billede viser, at klyngedannelse virker bare, når det kommer til lager- og logistiksegmentet, sagde han og tilføjede med et smil, at der er så meget el og varme i vejene i det her område, at det var lige før, at man ikke behøvede at rydde sne om om vinteren. 

Tre billeder fra dagen

Konferencen blev indledt med en talk mellem Kamilla Sevel og Peter Michael Tetzlaff. Foto: Estate Media
Morten Jensen fra Newsec Advisory gav en status på, hvor lager- og logistikmarkedet befinder sig lige nu – og også hvor det er på vej hen.
Udover faglige oplæg var der også rig mulighed for at netværke både før, under og efter lager- og logistikkonferencen. Foto: Estate Media.




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder