Ejendomsdirektør Solveig Rannje, Velliv.

Topcheferne med Solveig Rannje: – Det kommer til at tage længere tid, end vi havde troet

– Det kommer til at tage længere tid, end vi i første omgang havde troet.

Sådan lyder det fra Solveig Rannje, der er ejendomsdirektør i pensionskassen Velliv til Estate Media i serien “Topcheferne”. Her giver hun et indblik i arbejdet med at re-allokere ejendomsporteføljen. Den skal matche Vellivs aktivstrategi for fast ejendom – en proces, der kommer til at tage længere tid, end hun i første omgang troede.

I “Topcheferne” stiller vi fem spørgsmål til en række topchefer fra ejendomsbranchen.

Solveig Rannje har siden 2019 været ansat i Velliv. Hun er også med i Ejendomdanmarks nye diversitetsråd, som i løbet af det næste år skal komme med anbefalinger til, hvordan branchen bliver mere mangfoldig.

Hvad har gjort dig mest stolt i dit arbejdsliv det seneste år? 
Jeg er superstolt af de resultater, som ejendomsteamet i Velliv har opnået siden hjemtagelsen af forvaltningen af den helejede ejendomsportefølje i april 2023. Jeg er så heldig at arbejde sammen med et dedikeret ejendomsteam, der brænder for at lave resultater hver dag. Jeg glæder mig hver dag til at komme på kontoret og mærke stemningen – også når alting ikke lige går efter bogen. Vi har haft fokus på udviklingsmuligheder i den eksisterende ejendomsportefølje. F.eks. har vi indgået en 15-årig lejeaftale med en stærk lejer, hvor vi konverterer en gammel, nedslidt ”last-mile” lager/logistikejendom til en moderne, højloftet lagerejendom på knap 25.000 kvm. Men det, der har fyldt allermest, er nok alligevel arbejdet med ESG-målsætninger, hvor vi hver dag arbejder benhårdt med at opfylde vores syv fastsatte målsætninger for ejendomsporteføljen, herunder reduktion af CO2-udledningen fra ejendomsporteføljen med 80 procent inden 2030, målsætninger om at anvende cirkulær økonomi, program for biodiversitet og meget andet.

Hvad er din største arbejdsmæssige udfordring lige nu? 
Ejendomme har trods høje renteniveauer klaret sig nogenlunde i 2023 og i første halvår 2024. Vi har dermed stadig et usikkert ejendomsmarked med et lavere transaktionsniveau og en lav likviditet, hvilket set ud fra et investor-perspektiv kan være udfordrende, blandt andet i forbindelse med ønsket om på sigt at re-allokere ejendomsporteføljen, så porteføljen matcher Vellivs aktivstrategi for fast ejendom. Det kommer til at tage længere tid, end vi i første omgang havde troet. Men heldigvis har vi lange penge og en forholdsvis god tålmodighed, selv om sidstnævnte ikke er min spidskompetence. Vi håber på, at markedsaktiviteten forbedres i 2025 og at priserne stabiliseres, blandt andet som følge af, at der potentielt kommer yderligere rentenedsættelser fra ECB, hvilket forventeligt vil få afkastkravene til at stabilisere sig mod udgangen af 2024 indenfor også de mindre attraktive sektorer pt., såsom kontor og sekundære beliggenheder.

Udover den generelle markedsaktivitet, arbejder vi en del på at konsolidere vores data til egne platforme og forbedre digitalisering af vores forretning med henblik på optimering af vores rapportering. OG – selvfølgelig er vi også optagede af, hvordan vi kan optimere vores forretning ved hjælp af AI.

Hvad er den næste milepæl for Velliv?
Gennemførelse af en række udviklingsprojekter i den nuværende portefølje, hvor der er mulighed for optimering eller konvertering til anden anvendelse af f.eks. erhvervsejendomme. Udover det allerede nævnte ovenfor, har Velliv blandt andet en større kontorportefølje nord for København, hvor flere har vist interesse, og vi tror på, at vi umiddelbart efter sommerferien kan lukke nogle aftaler. Envidere arbejder vi på at optimere vores logistikportefølje, fordi vi fortsat finder sektoren interessant, da vi stadig mærker efterspørgsel på lagerlokaler tæt på København og de senest års positive lejeudvikling, som vi forventer vil stige i fremtiden, da lagerkapaciteten i Storkøbenhavn bliver mere begrænset som følge af at tidligere industriområder udvikles til moderne boligområder over den næste årrække.

Velliv har endvidere udviklet et boligfællesskabskoncept, hvor vi gerne vil knytte generationer sammen i et fællesskab og dermed begrænse ensomhed i et trygt miljø. Udover at det er et værditilbud til Vellivs kunder, håber vi også, at vi kan bidrage positivt til en vigtig samfundsdagsorden, samtidig med at vi leverer et attraktivt risikojusteret afkast til vores kunder. Vi glæder os til at kunne implementere konceptet på det første projekt i Birkerød, som vi forventer vil stå færdigt i andet halvår 2025. Konceptet passer godt ind i Vellivs værdigrundlag: omsorg, optimisme og ordentlighed.

Hvad er den seneste bog, du har læst?
P.t. er jeg i gang med ”De bedste familier” af Kim Blæsbjerg, som han modtog De gyldne Laurbær for i 2023. Det er et stykke danmarkshistorie om Chiminova, der etablerede sig i Lemvig først i halvtressene. En både tankevækkende og skræmmende historie, der fortæller om menneskers accept af forurening, hvilket heldigvis har udviklet sig til det bedre og fået fokus.

Hvor går ferien hen i år?
Traditionen tro starter ferien med ophold på Svinkløv Badehotel, der i år er udvidet med et par dage på Hjorts Badehotel i Kannestederne. Herefter går ferien til Sydfrankrig med ophold i hhv. Ville France Sur Mere og Cannes og endelig sommerhuset i Hornbæk indimellem.

Estate Media går denne sommer tæt på en række topchefer i ejendomsbranchen. Læs de andre portrætter her. 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder