København. Foto: Christoffer Bagge/Estate Media

Medie: Lige over en procent af danske ejendomme er ejet fra et skattely

Ud af den samlede danske ejendomsmasse er 1,24 procent ejet fra et skattely.

Det viser en opgørelse som Berlingske har lavet på baggrund af data fra Resights.

Opgørelsen viser, at næsten en tredjedel af de danske ejendomme, der er ejet fra udlandet, er registreret i et skattely. Og her er det især skattelyet Luxembourg, der er populært. Luxembourg er den nation efter Danmark og Sverige, hvorigennem der ejes mest ejendom i Danmark.

Niels Johannesen, der er økonomiprofessor og har forsket i skattely, siger til Berlingske, at tallene er højere end han havde forventet.

Udenlandske ejendomsselskaber har i mange år spillet en afgørende rolle for udviklingen på det danske ejendomsmarked, og har i flere år udgjort omkring 50 procent af den samlede transaktionsvolumen.

Men sidste år faldt den udenlandske andel af investeringer i Danmark til 28 procent, og i år er den faktisk en smule lavere og ligger halvvejs gennem året på procent. Det viser tal fra Redata.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder