Billede af fra et 1927 Estate-projekt i Vallensbæk. Foto: 1927 Estate.

Estate 1927 politianmelder partner med Bandidos-forbindelse

Den aarhusianske byggegigant 1927 Estate har suspenderet partner Martin Odgaard på grund af hans udtalelser i TV 2-dokumentaren “Den sorte svane”.

Det skriver TV 2.

Martin Odgaard var ejendomsudvikler og partner i virksomheden, og han var blandt andet ansvarlig for et større projekt i Vallensbæk Strand, hvor grunden var svært forurenet.

Alligevel endte 10.000 tons af den – ifølge Martin Odgaard selv – på et landbrugsareal. Det skete angiveligt efter aftale med landmanden, der fik betaling under bordet.

Martin Odgaard afviser, at hans udtalelser i programmet har hold i virkeligheden. Han fremfører, at han udelukkende forsøgte at imponere TV 2s muldvarp, fordi ”hun var en pæn pige”.

Vi ville blandt andet gerne have svar på, hvornår Martin Odgaard er blevet suspenderet, og hvordan han forholder sig til Martin Odgaards arbejdsmetoder.

1927 Estate har ifølge TV 2 nu hyret Rambøll til at undersøge håndteringen af jorden fra Vallensbæk.

Af TV 2-dokumentaren fremgår det, at Martin Odgaard har arbejdet sammen med Bandidos-rockeren Fasar Abrar Raja, som har stået for bortskaffelsen af forurenet jord fra to af Martin Odgaards byggeprojekter.

Konkurs i Vallensbæk
I begyndelsen af januar kom det frem, at 1927 Estates datterselskab TE27 gik konkurs.

Konkursbegæringen skete efter tre kuldsejlede byggeprojekter på Sjælland – blandt andet i Vallensbæk og Ballerup

Det endte sammenlagt med at give selskabet et tab på 70-80 millioner kr. fortalte Martin Odgaard, der var direktør i TE27 og partner i 1927 Estate, til Aarhus Stiftstidende.

Chefredaktør, dokumentarist og vært på ‘Den sorte svane’, Mads Brügger, peger på afsløringer af bortskaffelse af forurenet jord som noget af det mest opsigtsvækkende i ‘Den sorte svane’.

– Det er i virkeligheden det, som samlet set er mest alvorligt. Det er, at man fornemmer, at det er systemisk. At det er en kultur, der simpelthen er fordærvet, siger han til TV 2.

 

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder