Koncerndirektør og hovedejer Frederik Barfoed, Barfoed Group. Foto: Wilfred Gachau

Overskuddet falder i Barfoed

Det fynske ejendomsselskab Barfoed Group kommer ud af 2023 med et overskud på 87 millioner kr.

Det er over en halvering af resultatet fra 2022, der lød på 213 millioner kr.

Årsagerne til det lavere resultat er de samme, som man har set over hele ejendomsbranchen i forbindelse med regnskabspræsentationer det her forår.

Barfoed har nedskrevet ejendomme og er blevet påvirket af de højere renter. Igen oplever de også den anden side af inflationsmønten.

Ejendomsselskabet har haft en pæn stigning i lejeindtægter, der nu ligger i niveauet 546 millioner kr., mod 487 millioner kr. Derudover forklarer selskabet, at stigningen i lejeindtægter er positivt påvirket af, at de har købt en række ejendomme, der tidligere var ejet af ejerfamilien i privat regi.

Et hår i suppen er, at Barfoed Group har været ramt af tomgang på især Harvings Pakhus, der har været under renovering. Det betyder, at udgifterne til tomgangsleje er steget fra -12,5 millioner kr. til -30,6 millioner kr.

Koncerndirektør i Barfoed Group, Frederik Barfoed, er glad for resultatet.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi indtjeningsmæssigt kan fastholde et meget tilfredsstillende resultat på trods af de udfordringer, der er i markedet, siger han og tilføjer:

– Vi har stadig fuld tro på vores koncept med kvalitetslejemål til konkurrencedygtige lejepriser og har derfor igangsat yderligere to byggerier primo 2024 omfattende i alt 118 nye boliger på Munkebjerg Park.  Byggerierne omfatter boliger mod både det unge og det mere modne segment, siger han.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder