Danskerne er ikke nær så interesseret i at bo i højhuse som her i Singapore. Foto: Nikolaj Pfeiffer/Exometric.

Boligkøbere: Nej tak til højhuse

Den fortsatte urbanisering i Danmark og den følgende fortætning af de større byer betyder, at stadig flere projektudviklere overvejer at bygge i højden.

I en undersøgelse foretaget af rådgivningsvirksomheden Exometric baseret på tal fra 5 forskellige byområder i Danmark inklusiv København, Aarhus og Odense har over 2.000 respondenter svaret på om de har lyst til at bo i et hus på 10-12 etager eller højere.

I undersøgelsen svarer 36 procent af de adspurgte nej til, at de ønsker ønsker at bo i et højhus. 44 procent svarer “måske”, mens kun 20 procent af de adspurgte svarer ja, at de vil gerne bo i et højhus. Men spørger man derefter ind til, hvor de foretrækker at bo i højhuset, svarer 77 procent af de 20 procent, at de vil bo i enten den nederste eller den mellemste del af højhuset. Det vil paradoksalt nok sige, at kun 23 procent af de 20 procent – svarende til under fem procent af det samlede antal adspurgte – vil bo i den øverste del af højhuset.

– På sigt kan andelen af dem, der i dag svarer ’måske’ flyttes over til ja-sigerne, men formentlig kun, hvis der er for få andre alternativer i byen. Så min anbefaling til de danske byer er derfor, at man kun skal bygge i et lavt tempo og et mindre antal højhuse, da absorberingen i sådanne bygninger i øjeblikket er meget langsommere end eksempelvis mere traditionelle lav-tæt ejendomme som er karakteristiske for danske byer i dag, siger analyse- og udviklingsdirektør Henrik Sørensen, Exometric.

Henrik Sørensen opfordrer til, at man i ejendomsbranchen er bevidt omkring risikoen ved udlejning og salg af boliger i højhuse.

– Det er vigtigt, at man forstår risikoen ved at bygge højhuse i forbindelse med, at efterspørgslen er forholdsvis lille samtidig med, at de er relativt dyre at bygge, siger Henrik Sørensen.

Læs også KPC skal bygge Silkeborgs højeste bygning for 250 millioner kr.

Læs også BIG bygger lejlighedstårn i Aalborg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder