Podcast: De bedste take-aways fra Mipim om ejendomsmarkedet netop nu

Link til podcast nederst i artiklen

Der var generelt positiv stemning på årets Mipim, og det understreges af nøglepersoner i markedet. Estate Podcast har talt med en række af dem på årets messe.

– Jeg sporer en vis optimisme, sagde medlem af koncerndirektøren og ansvarlig for storkunder ejendomme Bjarne Jørgensen, der giver sit bedste bud på, hvad investorer og andre låntagere kan forvente i den kommende tid.

Men han påpeger også, at der stadig er en vis tøven fra internationale investorers side i forhold til om markedet har sat sig nok i Danmark i forhold til øvrige nordiske lande.

Fra venstre chefredaktør Kamilla Sevel og overborgmester Sophie Hæstorp Andersen i forbindelse med podcasten. Foto: Estate Media.

Et af de steder, der har været udfordret er Aarhus.

– Fordi byggeriet er stoppet op, så forventer vi med befolkningsfremskrivningerne sådan set, at udbud og efterspørgsel kommer i ligevægt indenfor 2,5-3 år, forklarer Senior Director Mehrdad Mangaard Sarraf, Colliers, i podcasten, der også har fanget overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, Københavns Kommune.

Hun fortæller, hvilke byer, som København kan lære mest af at samarbejde med og ikke mindst, hvordan hun vil arbejde for at få regeringen til at bakke op om Mipim. Hvor godt Danmark gør det blev understreget torsdag den 14., hvor danske projekter trak hele 3 Mipim Awards. Vel at mærke mellem 200 indstillede projekter.

Estate Podcast fangede partner i BIG og medlem af juryen Kai-Uwe Bergmann. Han giver et indblik i juryens sammensætning og måske hvorfor de danske projekter har så gode vinderchancer.

– Der er ingen andre steder, hvor jeg ser, at man får så holistisk en samtale som i den jury. Som arkitekt får man hernede forståelsen af, at et projekt ikke bare starter med en arkitekt og et design, men med en hel proces, der tager 6-7-8 år. Man forstår virkelig også, at økonomien kan ændre sig i den periode, så man måske ender med et helt andet projekt end det man startede med. Det er en god og helt nødvendig viden at tage med sig, siger Kai-Uwe Bergmann blandt andet.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder