Strøget i København. Foto: Estate Media/Christoffer Bagge

Body Shop-konkurs kan give tomme butikslokaler

Butikskæden The Body Shop er gået konkurs i Danmark.

Det skriver B.T. og en række andre medier.

Kæden, som blandt andet sælger hudplejeprodukter og kosmetik, havde 15 butikker i Danmark, som man brugte onsdagen på at lukke for at sikre varelageret. Det fortæller advokat Anders Hoffman Kønigsfeldt fra advokatfirmaet Bech-Bruun, som er blevet indsat som kurator.

De 90 medarbejder er blevet opsagt.

Det er selskabet B.S Danmark, der har drevet butikkerne i Danmark. Men ifølge B.T. findes der også enkelte butikker i Danmark, som ikke er drevet af B.S. Danmark. Blandt andet butikken i Frederiksberg Centret og i Vejle. Det er derfor uvist, om konkursen også påvirker de butikker.

Tidligere i februar skrev flere medier, at den britiske del af The Body Shop var gået i rekonstruktion. Det er problemerne i kædens hjemland England, der har smittet af på butikkerne i Danmark.

Flere tomme butikslokaler
The Body Shops konkurs kan betyde endnu flere tomme butikslokaler i Danmark. Udbuddet af butik- og restaurantlokaler er steget fem kvartaler i træk, viser nye data fra Ejendomstorvet.dk, som er landets største portal for erhvervslokaler.

Aktuelt er der udbudt 633.000 kvm butikslokaler over hele landet på Ejendomstorvet.dk. Det er en stigning på 104.000 kvm i løbet af fem kvartaler, fortæller Jakob Wegener, som er adm. direktør.

Der er en enorm usikkerhed hos forbrugerne, hvilket betyder, at de er tilbageholdene, lyder det fra Trine Franco Muurholm som er senior-detailrådgiver hos Colliers International.

– Med den høje beskæftigelse er der egentlig mange penge i samfundet, men de tilbageholdne forbrugere sender tomgangen opad. De færreste butikker og kæder investerer i nye butikker, og vi ser, at nogle lukker afdelinger, for eksempel Sportmaster. Mange har længe haft fokus på stigende omkostninger og på, hvordan de kan indrette lokalerne mere effektivt. Stort set alle kvm skal bruges som salgsareal, og det skærper kravene til de ledige lejemål, siger hun til Ejendomstorvet.dk.

Endnu en konkurs
Body Shops konkurs kommer kort efter, at Lars Larsen Group for få uger siden meldte ud, at sushikæden Letz Sushi ville lukke. Lars Larsen Group ejer kæden.

I flere år har Letz Sushi lavet underskud, og i 2023 tabte de 36 millioner kr. før skat.

Letz Sushi bestod af 21 restauranter i primært Århus og København, hvilket altså betyder endnu flere ledige lokaler på markedet.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder