Christian Fladeland. Foto: Heimstaden Danmark

Heimstaden Bostad misser erklæret mål

Kreditvurderingsselskabet Standard & Poor (S&P) sænker Heimstaden Bostads kreditvurdering et trin til BBB- fra BBB.

S&P begrunder nedjusteringen af Heimstanden Bostad med, at de ikke forventer, at det svenske ejendomsselskab kan fastholde en EBITDA-rentedækning på over 1,8x over de næste 12-24 måneder.

Heimstaden Bostad har ifølge svenske Fastighetsnytt haft et erklæret mål om at fastholde sin BBB-ratingen. Derfor har ejendomsselskabet henover de seneste måneder iværksat flere tiltag og blandt andet sat gang i en privatisering, hvor de ønsker at omdanne lejligheder fra lejeboliger til ejerlejligheder.

Men tiltagene har ikke vist sig tiltrækkelige for S&P.

Christian Fladeland, næstformand i Heimstaden Bostad, siger i en kommentar til nedjusteringen, at ratingen skal hæves igen.

– Vi er fast besluttet på at genoprette vores BBB-rating, siger han.

Ved at forvalte løbetider i god tid og fastholde en stærk likviditetsposition, understøttet af privatiseringer, der hidtil har overgået forventningerne, siger han, at Heimstaden Bostad er sikker på at vende tilbage til stabile udsigter.

– Der skal ikke være nogen tvivl om, at Heimstaden Bostad stadig er en investment grade-virksomhed, siger Christian Fladeland.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder