Almene boligselskaber melder sig klar til at bygge på Ørestad Fælled trods protester

Der er mange, som så at der slet ikke bliver bygget på Amager Fælled. Heller ikke i det hjørne af fælleden, som politikerne på Københavns Rådhus vil bygge til et bæredygtigt boligområde, og som kaldes Ørestad Fælled. En mindre hær af borgere har sat sig mod byggeriet, men hos de almene boligselskaber er der ingen tøven for at komme med på vognen.

– Det er op til grundejeren at finde ud af, hvem der skal være med, men vi vil selvfølgelig gerne medvirke. Det er der ingen tvivl om«, siger Christian Høgsbro, der er administrerende direktør i boligforeningen AAB, til Politiken.

625 – 25 procent af de 2500 projekterede boliger – skal være almene, og de almene boligselskaber ser, trods protesterne, Ørestad Fælled som en attraktiv lokation.

– Nogle gange får vi kun mulighed for at bygge i en motorvejssammenfletning eller på kanten af et industriområde. Der er ingen tvivl om, at vi rigtig gerne vil have en fod indenfor på nogle af de attraktive lokationer, og det her er helt sikkert en attraktiv lokation, siger direktør i KAB Jens Elmelund.

50.000 har skrevet under på en protest mod byggeriet, men det tager man sig ikke af hos Lejerbo.

– Kritikken går på Københavns Kommune, og det er der, den skal rettes hen. Det er kommunen, der skal bestemme, om der må bygges. Vi vil rigtig, rigtig gerne bygge alle steder, hvor det er lovligt – inklusiv Amager Fælled, siger formanden for Lejerbo København, Jan Hyttel.

Læs også: By & Havn og PensionDanmark skal udvikle 178.000 etagemeter i Ørestad Fælled Kvarter





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder