Foto: Københavns Lufthavn.

Aktiemajoriteten i Københavns Lufthavne kommer delvist på danske hænder

Aktiemajoriteten i CPH, Københavns Lufthavne har skiftet hænder, således at det er canadiske OTTP og danske ATP, der ejer 57,7 procent af selskabet. De hidtidige ejere, australske Macquarie sagde tidligere på året, at man var interesseret i at skille sig af med aktieposten, hvilket nu har ført til dette dansk-canadiske samarbejde.

Det forventes endvidere, at transaktionen vil føre til udstedelse af et pligtmæssigt købstilbud til alle aktionærer i CPH. Handelen er betinget af godkendelse af EU’s konkurrencemyndigheder.

– ATP bliver nu en betydelig investor i Københavns Lufthavne. Lufthavnen i København er en central brik i Danmarks infrastruktur og vi er stolte af at være på det hold, der skal hjælpe den ind i fremtiden. Vi vil gerne samarbejde med alle interessenter for at udvikle lufthavnen yderligere og bidrage til en langsigtet fortsættelse af aktiviteterne for en af Nordeuropas vigtigste knudepunkter, siger Christian Hyldahl, der er adm. direktør i ATP.

Lufthavnen i Kastrup er omdrejningspunkt for mange hoteller og betjener intet mindre end 15 millioner passagerer om året.

Ved årsskiftet annoncerede Københavns Lufthavn planer om at investere 20 milliarder i at udvide kapaciteten, hvilket vurderes at føre mere end 10.000 jobs med sig, særligt indenfor håndværksbranchen.

Læs også: Københavns Lufthavn vil udvide for 20 mia. kr.

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder