Viceadm. direktør i Heimstaden, Christian Fladeland. Foto: Heimstaden

Heimstaden: Vi er åbne for porteføljesalg

Få overblik over nyhederne i ejendomsbranchen med Estate Medias nyhedsbrev – tilmeld dig her.

I flere interviews med svenske medier åbner det svenske ejendomsselskab Heimstadens viceadm. direktør, Christian Fladeland op for salg.

– Vi er åbne for porteføljesalg, forudsat at vores aktionærer får en rimelig betaling, siger Christian Fladeland til svenske Dagens Industri.

Samtidig åbner Christian Fladeland for salg til både eksterne købere eller nuværende aktionærer, såsom Alecta eller Folksam.

Overfor svenske Fastighetsnytt gør vicedirektøren det klart, at prisen selvfølgelig skal væres i orden.

De seneste 18 måneder, har der været meget få porteføljesalg på det europæiske marked, og derfor forventer han, at det vil tage tid, før transaktionsaktiviteten kommer op igen.

– Derfor er det mindre fokus for os, selvom vi vil overveje den type salg, hvis prisen er attraktiv, siger han til Fastighetsnytt.

Christian Fladeland ønsker ikke at gå ind i hvordan dialogen med Alecta eller Folksam er og til porteføljer der er i spil.

Ny strategi
Heimstadens udmelding kommer en uge efter, at de præsenterede regnskab og en ny strategi.

Den nye strategi gik på, at det svenske ejendomsselskab vil omdanne flere af virksomhedens lejelejligheder til ejerlejligheder. Juridisk set er lejlighederne allerede ejer- eller enkeltenheder idag, med Heimstaden som ejer, der så lejer dem ud.

Heimstaden har iværksat en plan om at kunne bogføre en værdi på 20 milliarder svenske kr. i slutningen af 2025 i forbindelse med initiativet.

I Danmark har Heimstaden identificeret et potentiale på omkring 5.000 enheder, primært i Hovedstadsområdet, fortalte Christian Fladeland til Estate Media i sidste uge.

Ifølge Christian Fladeland er strategien som helhed ikke ændret.

– Vores primære fokus er stadig privatisering, som involverer salg af enkelte lejligheder, når lejere vælger at flytte ud, siger han til Fastighetsnytt.

Heimstaden fremlagde tirsdag i sidste uge kvartalsregnskab, hvor det fremgik, at selskabets lejeindtægter steg 19 procent til 3,8 milliarder svenske kr. i tredje kvartal sammenlignet med et år tidligere, mens driftsoverskuddet steg 20 procent.

Samtidig fortsatte de med at nedjustere ejendomsværdierne, dog mindre end tidligere. Værdiændringer i fast ejendom udgjorde -4,9 milliarder svenske kr i kvartalet.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder