Adm. direktør Lars Pærregaard, Kereby. Foto: Kereby

Blackstone-ejede Kereby taber størstedelen af deres sager mod lejerne

Ejendomsselskabet Kereby, der er ejet af den globale kapitalfond Blackstone, taber langt størstedelen af sine sager i Københavns Huslejenævn. 

Det viser en gennemgang, som Børsen har lavet på baggrund af en aktindsigt.

Siden 2018 har lejerne fået medhold i samlet set 195 sager i både Huslejenævnet og Ankenævnet. 134 sager er henlagt uden afgørelse, mens Kereby har fået medhold i 99 sager til og med maj i år.

Ekspert: Atypisk stort antal tabte sager
Ifølge Anders Ørgaard, professor ved juridisk institut på Aalborg Universitet, er det atypisk for et professionelt firma at tabe så stor en del af sagerne.

De seneste fem år er der i alt blevet oprettet 465 klagesager hos Københavns Huslejenævn mod Kereby, som råder over 2.350 lejeboliger i København. I samme periode har Heimstaden, der råder over 5.000 lejeboliger i København, haft 169 klagesager.

Kereby er uenig i analysen
Ifølge Børsen er det især lejen, som de fleste har klaget over.

Direktør i Kereby, Lars Pærregaard, understreger i et skriftligt svar til Børsen, at det totale antal af huslejenævnssager vedrørende Kereby er faldet siden 2019.

– Sidste år blev der indgivet 16 sager til huslejenævnet med hensyn til lejeniveauer, et fald på over 60 procent fra 2019. Det repræsenterer mindre end 1 procent af de samlede lejemål administreret af Kereby. Af de 16 anlagte sager har fire nået en afgørelse – alle til vores fordel. Dette modsiger enhver analyse, der antyder, at vi ikke fastsætter huslejer på rimelige niveauer, påpeger han i svaret.

Direktør i Lejernes Landsorganisation Hovedstaden, Claus Højte, siger til Børsen, at det er hans opfattelse, at Kereby har fået mere styr på tingene de seneste år.

En betydelig spiller på markedet
Med cirka 2.300 boliger eller 0,5 procent af lejeboligmarkedet i København og 500 erhvervslejemål udgør Kereby en betydelig del af det københavnske lejemarked.

Kereby fik nyt navn i 2019, da der blev indsat en ny ledelse med den garvede ejendomsmand Lars Pærregaard i spidsen efter en årrække, hvor Blackstone var repræsenteret i Danmark af Nils Jansson og købte massivt op i det københavnske marked.

Kereby havde 110 ansatte med en samlet lønsum på 81,3 millioner kr. i 2022. Ledelsen i Kereby udgøres af adm. direktør Lars Pærregaard, Kenneth Ohlendorff og Ole Markussen.

Læs mere: Kereby fordobler omsætning men vil intet sige om regnskab





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder