KHR Architecture skal sammen med en lokal arkitekt- og ingeniørvirksomhed reetablere et olympisk center i Hamborg. Foto: KHR

Danskere vinder konkurrence og skal designe olympisk center i Tyskland

Det danske arkitektfirma KHR Architecture har vundet en konkurrence om at tegne et nyt center for olympiske atleter i Hamborg.

Opgaven omfatter både ombygning, nybyggeri og anlæg af udearealer og har et byggebudget på 31,5 millioner euro.

Hos KHR glæder partner og kreativ direktør Janina Zerbe sig til at komme i gang med projektet.

– Vi har ikke noget tilsvarende i Danmark, og det bliver både sjovt og udfordrende at skabe et center, hvor olympiske topatleter kan træne, bo og blive understøttet sundhedsfagligt, siger hun.

Projektet er delt op i fem faser og skal laves i samarbejde med KHRs tyske partner bp:plan architekten & ingenieure. Samlet har projektet et byggeareal på 16.820 kvm med alt fra sports- og svømmehaller til boliger og parkeringskælder. Dertil kommer udearealer med blandt andet en række udendørs sportsfaciliteter, som skal anlægges i projektets sidste fase.

Som en del af projektet skal der også skabes en ny plads i kvarteret, som både atleter og offentligheden kan bruge.

– Vi tænker altid vores arkitektur i forhold til omgivelserne, så det er storartet, at vi her som en del af projektet skal være med til at skabe udearealer, der er med til at samle hele området, hvor der i de kommende år også skal bygges en ny grundskole og et mediecenter.

KHR er en af Danmarks ældste tegnestuer og har i dag godt 50 medarbejdere og cirka 10 fast tilknyttede konsulenter. Virksomheden har været involveret i flere kendte byggerier, som for eksempel Københavns Metro, Ørestad Skole, Syddansk Universitet, Pihl & Søns tidligere hovedsæde og Sct. Hans Ny Retspsykiatri.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder