Per Hallgren

Jeudan oplever stor fremgang på driften, men præsenterer minus på 454 millioner

Danmarks største børsnoterede ejendomsselskab, Jeudan, har præsenteret et halvårsregnskab, der viser et underskud før skat på 454 millioner kr. I samme periode sidste år havde virksomheden et overskud på 3,23 milliarder kr før skat.

En stor del af underskuddet kan forklares med et svagt faldende renteniveau på de mellemlange renter. Det har medført en negativ kursregulering af finansielle gældsforpligtelser på 266 millioner kr. mod en positiv regulering på 2,42 milliarder kroner i halvårsregnskabet fra 2022.

Overskud på driften
I Jeudan glæder man sig over, at driften er vokset med 14 procent i forhold til samme periode sidste år. Overskuddet før finansielle poster (EBIT) endte på 542 millioner kr. mod 477 millioner kr. for samme periode sidste år.

– Vi har en høj udlejningsprocent på 97,2, vi har styr på omkostningerne og samtidig kan vi se, at indtægterne stiger. Det kører efter planen, siger Per W. Hallgren til Estate Media og udtrykker samtidig tilfredshed med regnskabet.

Af samme grund fastholder Jeudan dog forventningen om et resultat før finansielle poster (EBIT) i niveauet 1050-1125 millioner kr.

En lille nedjustering
For hele 2023 nedjusterer Jeudan forventningerne til resultatet før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) en smule. Hvor de før forventede et resultat i omegnen af 675-750 millioner kr., forventer de nu at lande på mellem 650 og 700 millioner kr.

Den nedjustering sker som følge af et stigende renteniveau på de korte renter i første halvår og efter halvårsskiftet, der alene påvirker Jeudans udækkede del af de finansielle gældsforpligtelser på cirka 25 procent forklarer ejendomsselskabet.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder