Ejendomsprisen 2023: Hvem skal have hovedprisen?

For 11. år i træk uddeler Estate Media den 7. september priser til en række profiler i ejendomsbranchen, der på forbilledlig vis har været med til at vise best practice inden for sit felt.

Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen ind på de nominerede. Frem til og med fredag den 25. august kan du nå at afgive din stemme på de nominerede til Ejendomspriserne, som er delt op i fem kategorier – Årets projekt, Årets transaktion, Årets profil, Årets velkomst og hovedprisen: Estate Media Prisen.

I denne femte og sidste præsentationsartikel præsenterer vi de fem nominerede til Estate Media Prisen. I ejendomsbranchen er der mere end nogensinde brug for forbilleder. Estate Media Prisen går til en profil eller virksomhed i bygge- og ejendomsbranchen, der på forbilledlig vis har talt for eller iværksat tiltag til at forbedre branchens udvikling og højne dens image. Kandidater til prisen har gjort en indsats for ejendomsbranchen og dens produkter og mennesker. 

 

De nominerede

Container Living – Brian Gade

Brian Gade, Container Living

Over de næste fem år vil Container Living opføre og drifte 5000 containerboliger i hele Skandinavien. De første står allerede klar og blandt andet på Musicon i Roskilde har Container Living formået at skabe en ejendomsløsning, hvor ingen andre i Skandinavien kan være med. Ejendomsprojektet er blevet udvalgt af Realdania og modtager støtte til afprøvning af Den Frivillige Bæredygtighedsklasse. Virksomheden er godt på vej til at blive den førende innovative udvikler af modulbaseret containerbyggeri i Skandinavien og sætte nye og høje standarder inden for modulbyggeri, bæredygtighed samt fællesskab båret af stifter Brian Gade.  

 

Torben Möger Pedersen

Adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark. Foto: Ursula Bach/Pensiondanmark

Adm. direktør Torben Möger Pedersen har været en foregangsmand på pensionsområdet i Danmark. Men han har også haft en innovativ tilgang til investeringer i ejendomme. Pensiondanmark har været med til at sætte barren højt på bæredygtighedsfronten og har flere gange vundet priser for at gå forrest. Men også på den finansielle del har Torben Möger Pedersen været med til at skabe nye måder at investere på og var blandt de første, der så ejendomme som aktiv i et bredere perspektiv og gik ind i nye og uudforskede områder som OPP og har således båret ejendomsbranchen frem.   

 

Jens Kramer Mikkelsen og forvandlingen af Tingbjerg

Byudviklingsdirektør Jens Kramer Mikkelsen, Nrep. Foto: Sofia Busk

Tingbjerg har i mange år været på listen over de mest socialt belastede boligområder i Danmark. En overbevisende indsats med Jens Kramer Mikkelsen i spidsen og Nrep i ryggen har betydet, at området nu forandrer sig så meget, at Tingbjerg i december 2022 kunne bryste sig med ikke længere at være på listen. Jens Kramer Mikkelsen har fortsat en stor opgave foran sig og foreløbig er 708 boliger mere under udvikling. Samtidig er der skabt en højaktuel modelby for, hvad der kan gøres i belastede boligområder som er en kæmpe udfordring i Danmark, men også i andre vestlige lande som for eksempel – men ikke kun – i Frankrig og Sverige netop nu.  

 

Refshaleøens Ejendomsselskab

Refshaleøens Ejendomsselskab. Foto: Janus Engel

Carlsbergbyen er 33 hektar​, Jernbanebyen er 38 hektar og Refshaleøen er hele 115 hektar. Københavns kommende bydel er altså mere rummelig end de fleste tror og belært af erfaringen fra andre byområder har et top-erfarent team trukket på alle deres erfaringer for at skabe en inkluderende og inddragende proces om området. 14 eksperter fra hele landet er hevet ind, workshops med brugerne, kontante belønninger for gode ideer og meget andet er blandt de kreative og nyskabende tiltag i en bydel, der kommer til at være Københavns største udviklingsområde om få år, og som som det kompetente team fra Refshaleøen strukturerer og bærer igennem.   

 

AKF Holding – Ino Dimsits

Adm. direktør for AKF, Ino DImsits. Foto: Kim Matthäi Leland.

Som det første professionelle ejendoms- og udviklingsselskab i Danmark gik AKF i gang med to halmbygninger i Kirkebjerg Søpark i Brøndby Kommune i foråret 2023. De to halmbygninger er et lille konkret, men et stort symbolsk skridt på vejen mod at gøre halmbyggeri til et kommercielt produkt i Danmark. Halmbyggeriet er bare et af en lang række skridt som del af AKFs rejse mod at være frontløber i ejendomsbranchen på hele ESG-området. Adm. direktør Ino Dimsits vil med en række nye tiltag være med til at inspirere hele ejendomsbranchen.  

 

Hvis du ikke allerede har stemt på din favorit til Årets velkomst, kan du stemme på den og de nominerede i de fire andre kategorier i forbindelse med Ejendomspriserne 2023. Stem via linket HER

Du kan kun stemme én gang – rigtig god fornøjelse!





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder