CEREIT's danske logistik-portefølje omfatter ejendommen Sognevej 25 i Brøndby

Cromwell-selskab opskriver sin danske logistikportefølje med fire procent

Logistik- og industriejendomme har været det store lyspunkt på ejendomsmarkedet i første halvår i år, hvor efterspørgslen fortsat har været høj, og hvor afkastkravene har holdt sig nogenlunde i ro.

Det fremgår også af den opgørelse, som investeringsselskabet Cromwell European Real Estate Investment Trust har lavet over udviklingen i sin ejendomsportefølje i årets første seks måneder. Med hjælp fra Savills og CBRE er værdien af de i alt 111 ejendomme opgjort til knap 2,3 milliarder euro, svarende til et fald på 1,6 procent siden nytår.

Kigger man udelukkende på CEREIT’s danske logistik- og industriejendomme, er der til gengæld sket en værditilvækst på 5,3 millioner euro, svarende til 4,4 procent.

Dermed klarer de danske ejendomme sig flot i sammenligning med CEREIT’s ejendomme i andre lande. Kun i Slovakiet og Storbritannien er ejendommene steget mere i værdi, mens de i lande som Italien, Tyskland og Holland endda er vurderet til at være blevet mindre værd.

Industri og logistik udgør omkring halvdelen af selskabets samlede portefølje. Den anden halvdel består primært af kontorejendomme, og her er ejendomsværdien faldet med 3,9 procent hen over årets første seks måneder. Det er specielt kontorejendomme i Polen, Finland og Holland, der er blevet nedskrevet med op mod 10 procent.

CEREIT, der er børsnoteret i Singapore og administreres af Cromwell Property Group, har ifølge vurderingen en dansk portefølje, som er 122 millioner euro værd (svarende til godt 950 millioner kr.). Den omfatter følgende ejendomme:

Fabriksparken 20, Glostrup
Herstedvang 2-4, Albertslund
Hørskætten 4-6, Taastrup Denmark
Hørskætten 5, Taastrup Denmark
Islevdalvej 142, Rødovre Denmark
Naverland 12, Glostrup Denmark
Naverland 7-11, Glostrup Denmark
Naverland 8, Glostrup Denmark
Priorparken 700, Brøndbyvester
Priorparken 800, Brøndbyvester
Stamholmen 111, Hvidovre
Sognevej 25, Brøndby

Læs mere Australsk-britisk handel topper ny transaktionsliste

Læs mere Cromwell finder ny lejer – men har stadig 16.800 kvm i Priorparken





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder