Et udsnit af innovationsdistriktet i Manchester, som det efter planen kommer til at se ud. Kilde: SLA

SLA vinder byrumskonkurrence i Manchester

Området omkring Manchester University kommer til at gennemgå en større forandring de kommende år, og den danske arkitektvirksomhed SLA kommer til at spille en stor rolle i projektet.

SLA har sammen med en række samarbejdspartnere vundet konkurrencen om en landskabs- og byrumsmasterplan for innovationsbydelen, der skal gøres grønnere og mere sammenhængende, samtidig med at kulturhistorien bevares i form af de gamle murstensbygninger, der er så karakteristiske for den gamle industriby.

– Manchester er så autentisk, at den aldrig forlader din sjæl efter et besøg – og det er netop den sjæl, vi har indlejret i den nye masterplan. både vi bevarelse af udvalgte byrum og bygninger, men også ved at styrke forbindelsen til de omkringliggende kvarterer. På den måde sikrer vi os, at masterplanen kommer til at omfavne hele Manchesters unikke ånd og identitet, siger Rasmus Astrup, der er partner og Design Director hos SLA.

 

Illustration fra SLA’s vindende forslag.

 

Biodiversitet er en topprioritet
Foruden kulturarven er biodiversitet også prioriteret højt i masterplanen. Der skal skabes en masse grønne oaser mellem bygningerne, og der skal introduceres ny natur i området.

– God innovation skaber ændringer, ikke kun for nutiden, men også med stor indvirkning på fremtidige generationer ved at sikre en sund og bæredygtig livskvalitet. I innovationsdistriktet Manchester tager vi fat på en af vor tids største globale udfordringer ved at tænke ud over grænserne af projektet og have biodiversitetskrisen som et centralt fokus, siger Rasmus Astrup.

SLA har flere gange tidligere vundet masterplanopgaver i Storbritannien, blandt andet Silvertown Royal Docks og One Euston-projektet i London.

Læs mere om Silvertown Royal Docks-projektet her Dansk arkitektfirma skal transformere industrihavn i projekt til 30 milliarder kr.

SLA er også med i det team, der vandt konkurrencen om at udvikle Odenses Indre Havn. Læs mere om projektet her: Plan klar for 150.000 kvm i Odense

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder