foto: Bitten og Mads Clausens Fond

Lufthavn investerer 212 millioner kr. i ny terminal – vil tredoble passagertallet

Nær Sønderborg ligger en af Danmarks mindste lufthavne, som med et årligt passagertal på under 50.000, primært fragter danskere frem og tilbage fra København. Men efter mere end halvtres års virke fremstår lufthavnens bygninger i dag utidssvarende, og derfor har ejerskabet bag lufthavnen besluttet at bygge om og renovere for 212 millioner kr.

Det er Bitten & Mads Clausens Fond der sammen med Sønderborg Kommune investerer i regionens infrastruktur. Investeringen skal skabe grobund for, at flere operatører vil gøre Alsie Express, som er det eneste selskab, der har benyttet lufthavnen i en årrække, selskab. Således er forhåbningen at passagertallet tredobles.

Projektet er desuden del af en større plan, der handler om at samle et stærk erhvervs-setup omkring lufthavnen og ruten mellem Sønderborg og København. Størstedelen af investeringen betales af Bitten og Mads Clausen Fonden, som ejer halvdelen af Sønderborg Lufthavn

– Områdets virksomheder har brug for en driftssikker forbindelse til og fra Sønderjylland for at komme til København og ud i resten af verden. Vigtigheden af den rute bliver kun større med tiden. Ved at investere i en ny terminalbygning og en modernisering af udenomsarealerne, har fondens bestyrelse startet et projekt, der bidrager til at udvikle infrastrukturen, siger bestyrelsesformand i Bitten & Mads Clausens Fond, Per Egebæk Have.

Projektet har været længe undervejs. Oprindelige visioner gik på at investerer massivt i alt fra ny landingsbane til udvidelse af hele lufthavnens område. Men efter pandemi, krig og energikrise har man valgt at tage et skridt ad gangen.

Med den foreliggende aftale er det besluttet at dele projektet op i etaper, og lægge ud med etape 1 og 2, der omfatter en ny terminalbygning og en generel modernisering af lufthavnens eksisterende arealer.

– Moderniseringen af lufthavnen og bedre faciliteter er essentiel for hele Sønderborg-området, ikke mindst for at sikre kvalificeret arbejdskraft og tiltrækning af nye borgere, siger borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen.

Projektet går i gang i 2024 og forventes færdigt i 2027.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder