(Foto: PFA)

PFA bygger fire nye kollegier til over en milliard kr.

PFA, der i år fejrer sit 100-års jubilæum, vil bygge nye moderne kollegier i Danmarks fire største byer Odense, Aalborg, Aarhus og København. Investeringen i de fire kollegier bliver på over en milliard kroner og vil samlet give plads til mere end 1000 studerende.

– Vi har i PFA haft stor fordel af den udvikling, som Danmark har gennemgået de sidste 100 år med baggrund i et højt uddannelsesniveau, og derfor giver vi gerne et bidrag til, at den udvikling kan fortsætte. Med PFA-kollegierne ønsker vi at skabe moderne og attraktive studieboliger, der imødekommer den boligmangel, som mange studerende oplever. Projektet er drevet af en ambition om at skabe optimale rammer for både læring, fællesskab og bæredygtighed. Samtidig får vi mulighed for at give vores kunder et nyt, unikt tilbud, som binder generationerne sammen, siger Allan Polack, Group CEO i PFA.

De fire kollegier vil efter planen senest stå færdige i 2022. Odense bliver den første by med et nyt kollegie, der forventes at stå indflytningsklart i begyndelsen af 2020.

Det er arkitektfirmaet Arkitema Architects, der i samarbejde med PFA har udviklet konceptet for de kommende PFA-kollegier. Partner Dorthe Keis ser kollegierne som enestående i forhold til at skabe dynamiske og attraktive studieboliger med udgangspunktet i moderne og socialt bæredygtige fællesskaber.

– I mange år har tendensen været at bygge individuelt orienterede studieboliger. Den tendens bryder PFA-kollegierne med og sætter i stedet fokus på at styrke fællesskabet. De studerende får eget værelse med bad, men ellers er det fællesarealerne, der er i fokus, såsom fælleskøkkener, moderne studiepladser og fællesrum, som lever op til den måde, de unge studerer og er sammen på i dag,” siger Dorthe Keis, partner i Arkitema Architects.

Ambitionen er, at kollegierne skal opnå en DGNB-certificering, der stiller krav til byggeri og indretning i forhold til bæredygtighed. PFA Kollegiet Odense, der står klar i 2020, vil dermed blive et af de første kollegier i Danmark med en DGNB-certificering.

Læs også: 2 borgmestre mødte op for at tage første spadestik på almene boliger i Nordhavn

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder