Dronefoto af byggegrunden i Vinge, hvor boligerne skal opføres. Foto: Frederikssund Kommune

Ikano Bolig får godkendt kommende boligbyggeri i Vinge

Lokalplanen for Ikanos Bolig boligprojekt Bakkekvarteret i Vinge nær Frederikssund er blevet godkendt af Frederikssund Kommune. Projektet, som kommer til at involvere 230 boliger, vil derfor kunne tage tage sit første spadestik i løbet af 2024. Byggeriet af boligerne kommer til at foregå i etaper, og de første boliger forventes at være indflytningsklare i løbet af 2025/26.

Boligbyggeriet forventes også at blive Svanemærke-certificeret, som betyder at byggeriet opfylder visse krav til opførsel, byggematerialer, indeklima og det færdige resultat. Byggeriet er samtidig en del af projektet Boligbyggeri 4til1, som Realdania og Villum Fonden står bag, og som forsøger at reducere klimaaftrykket ved et byggeri.

– Vi glæder os over dette vigtige fremskridt i projektet. At bygge med både Svanemærke-certificering og de store ambitioner til CO2-regnskabet stiller store krav til processen og det færdige resultat. Det er en kompleks opgave at få det hele til at mødes, og vi er glade for, at vi, efter en god lokalplansproces med Frederikssund Kommune, nu har mulighed for at bygge mere bæredygtige til folk i alle livets faser, siger René Brandt, som er direktør hos Ikano Bolig.

Frederikssund Kommunes borgmester, Tina Tving Stauning (S), glæder sig over at Ikano Bolig har valgt at udvikle boliger i området.

– Det glæder mig, at vi nu har plangrundlaget på plads for det første område, Ikano Bolig skal udvikle i Vinge. Ikano Bolig passer rigtig godt til Vinge med deres fokus på fællesskabet og samværet mellem naboer med deres bydelshus Nærvær, der kan bruges til fælles aktiviteter i boligområdet, siger borgmester Tina Tving Stauning (S).

Ikano Boligs samlede boligprojektet i Vinge kommer til at bestå af ca. 1.800 rækkehuse og lejligheder i forskellige størrelser og derudover en eller to bydelshuse. I den sydlige del har man allerede påbegyndt lokalplansarbejdet, hvorefter man kigger på udviklingen af den nordlige del. Arkitektfirmaet Adept har bistået med udarbejdelse af planer for området.

Læs også Ikano Bolig udvider stort projekt i Vinge med 300 boliger





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder