PWC's kontor i Hellerup. Foto: PWC

PwC-partnere begærer udskældt ejendomsselskab konkurs

Der sket en ny udvikling i sagen om det omdiskuterede ejendomsselskab DBO Real Estate, hvor nogle af hovedpersonerne i efterspillet oven på finanskrisen har forsøgt at gøre comeback i ejendomsbranchen. Det skriver Børsen.

Ved hjælp af penge lånt fra seks PwC-partnere har Martin Klüts og René Müller – der nu har skiftet navn til Martin Larsen og René Ulrik – medvirket til, at selskaber under DBO Real Estate har investeret i en række mindre ejendomme. Her beskylder flere lejere deres udlejere for at prøve at presse dem ud af lejemålene for at kunne sætte dem i stand og senere hæve huslejen.

PwC-partnerne hævder, at de ikke har været bekendt med Martin Larsens og René Ulriks tilknytning til selskabet, og har krævet lånene – som udgør over 100 millioner kroner – tilbagebetalt. Det sker med henvisning til, at lånene er givet på falske forudsætninger.

Den udlægning er DBO Real Estate uenig i, og derfor har PwC-partnerne nu taget retslige skridt i form af inkasso og en konkursbegæring for at kradse pengene ind.

“Vi kan (…) oplyse, at de seks partnere via deres advokat hos Plesner nu har taget de enkelte låneengagementer til inkasso og indgivet konkursbegæring mod det kautionerende moderselskab efter at have konstateret, at der ikke er foretaget indbetaling på hverken de forfaldne eller de ophævede låneforhold inden for fristen på de ti dage, skriver Pernille Stokholm Bøg, der er kommunikationschef hos PwC til Børsen.

DBO Real Estates nyindsatte ejer og adm. direktør hævder over for Børsen, at en del af de omtalte lån er såkaldte stående lån, hvor der først skal nbetales renter og afdrag, når de indfris. Derfor er de ikke misligholdte, og derfor kan PwC-partnere ikke kræve dem indfriet.

Derudover er der to lån, der er forfaldne til betaling, og dem vil DBO Real Estate gerne indfri.

Læs mere Seks PwC-partnere har finansieret kritiseret ejendomsselskab

Læs mere Konkursdømt finanskriseinvestor beskyldes for lovbrud





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder