Foto: Gitte Andersen.

Ordet er dit: Genopfind kontoret i det hybride arbejde

Af Gitte Andersen – GA Consulting, The Workplace Faculty

At ​​arbejdet bliver mere og mere fleksibelt og sammenflettet mellem det fysiske og virtuelle rum, kræver en ny integreret tilgang til strategi, design og investering i de fysiske rammer, for at sikre relevansen af ​​fremtidens kontor som det sted, hvor folk rigtig gerne vil møde op.

Investeringer i fremtidens kontor skal sikre rammer, hvor mennesker og ideer er forbundet, og hvor muligheder bringes til live. Det handler om mere end et smart skrivebord. Det handler om at gøre det muligt for folk at vælge deres egen arbejdsdag gennem rum, der tilbyder variation, valg og differentiering, så de i bund og grund føler, at ‘dette sted fungerer for mig’.

Det handler om nye strategiske prioriteringer for kontoret:

– At styrke kulturen ved at omformulere vores arbejdsplads, så den langt bedre understøtter hybridarbejde og fremme et problemfrit samarbejde mellem fysisk og virtuelt rum og generelt forbedre medarbejdernes trivsel.

– At drive innovation og forenkling af arbejdsprocesser, for at gøre det lettere at drive forretning og forbedre klient- og slutbrugeroplevelsen

– At sikre bæredygtighed som business-as-usual i vores aktiviteter og drift

– At forstå, at fast ejendom og beliggenhed kan differentiere valg af arbejdssted og fremme effektivitet

Det handler om mennesker, rum, teknologi, arbejde og kultur. Med fokus på temaer, som vi faktisk kan påvirke, så vi sikrer, at fremtidens kontor ikke kun ses som en ‘omkostning’ men derimod som rammer, der sikrer indkomst ved øget produktivitet, rekruttering og fastholdelse af stærke arbejdsfællesskaber – i bæredygtige rammer.

Det handler om at tænke workplace design, service design og experience design sammen i holistiske løsninger:

– Forstå hvordan succes ser ud, og hvordan vi dokumenterer ROI på kunders KPI’er?

– Sikre videnskabelig viden om, hvad der gør mennesker produktive. Vi ved allerede, at det blandt andet handler om læring og kompetenceudvikling, CSR og et formål, ernæring og sund kost, menneskecentreret bæredygtigt design, psykisk og mental sundhed og stærke sociale og professionelle fællesskaber på arbejdet.

– At levere kuraterede oplevelser, der adresserer hele medarbejderrejsen og ikke kun har fokus på en “typisk” arbejdsdag, men derimod leverer service og oplevelser på alt fra brandbuilding, rekruttering, onboarding, læring og udvikling – til happy exit og stærke alumnefællesskaber, hvor vi holder kontakt for senere at byde tidligere kolleger velkommen tilbage.

– Gennem nudging at sikre adfærdsændringer, hvor servicepersonalet går forrest i forandringen – at være forandringen og vise vejen. Personale der har “license to act” og som transformerer service fra noget, hvor servicepersonale krydser to do-lister af over dagen, til fokus på on-demand, individuelle kundetilpassede serviceoplevelser – hvor man hver især gør det rigtige i øjeblikket.

Det handler også om successiv viden om ubrugte kvm – at sikre, at brugen af de fysiske rammer er optimal i forhold til bæredygtig udnyttelse af ressourcer.

Og endelig handler det om at anvende teknologi som enabler og connector, der fremmer fællesskaber på kontoret – stedet hvor du får erfaring, skaber innovation og er produktiv.

For at sikre, at design af morgendagens kontor er relevant, kræver det involvering og teamwork mellem et større økosystem af specialister, end vi i dag er vant til: adfærdsforskere, lykkeeksperter, communityeksperter, kultursociologer, antropologer, menneskecentrerede teknologieksperter, eksperter i kognitiv mangfoldighed og inklusion, oplevelsesspecialister, tilgængelighedskonsulenter, bæredygtighedseksperter og arbejdspladsforskere med mere.

Vejen til at sikre ROI for brugerne af kontoret kan være, at dette team af specialister formår at humanisere arbejdspladsen, at nytænke kontoret og gøre det personligt, relevant og problemfrit.

Lykkes vi med det, kan kontoret skifte status på direktionsgangen fra noget, der ses som en omkostning til noget der skaber indtægt og ROI.

Gitte Andersen har rådgivet topledelser i en lang række globale og danske virksomheder om workplace management & design i mere end 30 år. Oprindelig som stifter af arkitektfirmaet Signal og senere som Group Workplace Industry Advisor & Thought Leader i ISS. Hun er medlem af 5 bestyrelser og forfatter til en række bøger om workplace design. I dag er Gitte Andersen selvstændig i GA Consulting – The Workplace Faculty, hvor hun rådgiver en række investorer og virksomheder.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder