Pressefoto: NREP

Ny Nrep-fond sætter svensk rekord med milliardopkøb af plejehjem

Det er kun godt en uge siden, at ejendomsinvesteringsselskabet Nrep annoncerede, at man havde rejst mere end 3,6 milliarder euro til en ny fond, og nogle af pengene er allerede blevet placeret i mursten.

Selskabet fortæller, at NSF V-fonden har købt en portefølje bestående af 2o plejehjem og to daginstitutioner i Sverige, som sammenlagt omfatter 99.500 kvm. Prisen er 420 millioner euro, svarende til 3,1 milliarder kr. Sælger er det svenske ejendomsselskab Vectura, og der er angiveligt tale om den største svenske handel indenfor social infrastruktur, der hidtil er foretaget.

– Denne investering giver et stort boost til vores mål om ikke kun at være en ledende udbyder af social infrastruktur af høj kvalitet i Sverige, men også til udvidelsen af vores portefølje, som gerne skulle vokse i udvalgte lande med lignende fundamentaler og udfordringer.

– Andelen af den nordiske befolkning, der er 80 år eller ældre, ventes at stige betragteligt de kommende år, hvilket vil føre til en øget efterspørgsel efter plejeboliger, og vi ser tilsvarende behov for kvalitetsgymnasier og daginstitutioner, hvilket bekræfter vores strategi om at løse reelle problemer via kundeorienteret social infrastruktur, siger Jani Nokkanen, der er CIO hos Nrep.

Der er tale om relativt nye ejendomme, der er opført inden for de seneste fem år, som er placeret i 18 kommuner. Det er hensigten, at de skal indgå i den Nrep-ejede Altura-koncept, der forvalter social infrastruktur med fokus på social interaktion og grønne omgivelser.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder