Det kommende Børneriget. Illustration: 3XN

3XN vinder konkurrence om at tegne Børneriget

Det blev arkitektfirmaet 3XN, der vandt projektkonkurrencen om at bygge det nye Børneriget med deres projekt kaldet ’Legende Logisk’, som symbolsk tager udgangspunkt i to hænder, der strækker fingrene ud i lyset, ud i byen og ud i det grønne.

3XN har udarbejdet forslaget i samarbejde med Arkitema Architects, Niras, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Rosan Bosch.

Hænderne som organisationsprincip er gennemført i hele bygningen med et tydeligt offentligt center med opholdsområde for familien, der udgør håndleddet. Hver finger indeholder sengestuer og for enden af hver ’finger’ åbner der sig dobbelthøje vinterhaver med forskellige temaer og oplevelser, der tilpasses de forskellige patienters behov – fra den fødende til børnehavebarnet og teenageren. Finger-designet sikrer korte afstande ud til de enkelte sengestuer i hver ’finger’ og sikrer samtidig, at der fra alle sengestuer er max 7 – 20 meter til nærmeste have, som i et almindeligt hus.

Projektforslaget vækker stor begejstring hos både Region Hovedstaden, der har doneret 1,4 mia. kr. til projektet, Ole Kirk’s Fond, der har doneret 0,6 mia. kr. samt dommerkomiteen og de involverede ledere, medarbejdere og brugere, som helt fra starten har været med til at udvikle visionerne og ønskerne for Børneriget.

– Børneriget giver børn, unge og fødende en tryg og moderne oplevelse på hospitalet. Børn holder jo ikke op med at lege, fordi de bliver syge, og det kan og skal Børneriget understøtte. Jeg kan godt lide symbolikken i hånden, for vi holder hånden under mennesker, som står i en svær situation i deres liv. På Børneriget kan man opretholde en så almindelig hverdag som muligt, mens man får behandling og det er vigtigt, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Læs også: By & Havn og PensionDanmark skal udvikle 178.000 etagemeter i Ørestad Fælled Kvarter





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder