Femern Bælt kommer til at have indflydelse på Rambølls regnskaber fremover (foto: Rambøll)

Rambøll vinder en stribe opgaver og øger halvårsresultatet for 2017

Rambøll opnåede en omsætning på 5.432 millioner kroner, som er en anelse højere end første halvår af 2016. Driftsresultatet før goodwillafskrivninger (EBITA) på 279 millioner kroner var på niveau med samme periode i 2016, hvilket gav en driftsmargin på 5,1 procent sammenlignet med 5,2 procent i første halvår af 2016.

Resultat før skat udgjorde 183 millioner kroner sammenlignet med 142 millioner kroner i samme periode i 2016.

– Vi har set et solidt resultat i første halvår på tværs af forretningsenheder, især i Norden og i de inter-nationale forretningsenheder for Vand og Miljø. Resultatet i Olie & Gas forretningen er også forbedret. Bestyrelsen er tilfreds med vores resultat, som er i overensstemmelse med forventningerne, siger Rambølls koncernchef, Jens-Peter Saul.

Rambøll lancerede sin nye koncernstrategi ‘Winning Together’ i starten af 2017 og et centralt element i strategien er at styrke tilstedeværelsen på nøglemarkeder såsom Norden, Storbritannien og USA.

– Det er tilfredsstillende at se, at vores forretningsenheder leverer i overensstemmelse med vores strategi ved at vinde og levere flere højt profilerede projekter, ikke mindst i Norden, Storbritannien og USA, hvilket skaber optimisme for resten af året og for 2018, siger Jens-Peter Saul.

Optimismen skyldes især, at Rambøll på det seneste har vundet en række store projekter, hvor alene de seks nævnte nedenfor sikrer Rambøll arbejde for over 1 milliard kroner.

Rambøll har blandt andet sammen med Arup og TEC vundet udbuddet for bygherrerådgivning på den kommende Femern forbindelse mellem Danmark og Tyskland. Konsortiet, som siden 2009 har samarbejdet om designet på sænketunnellen, kan se frem til, at op mod 70 højtuddannede medarbejdere skal beskæftige sig fuld tid med rådgivning på det store projekt i byggefasen.

Rambøll har også vundet et stort projekt for Bestseller, der udvider sit eksisterende hovedsæde i Brande markant med blandt andet butikker, kontorer og et højhus-hotel med tilhørende konferencebygning. Højhus-hotellet forventes at blive over 200 meter højt og bliver den højeste bygning i Danmark.

I Finland har Rambøll vundet en stor kontrakt på designet af den 25 km lange Jokeri letbane fra det østlige Helsinki til Espoo, som forventes at transportere mere end 100.000 passagerer dagligt inden 2040.

Rambøll er også valgt til at deltage i udvidelsen af Helsinki Lufthavn og renoveringen af Terminal 2, som spiller en vigtig rolle for flytrafikken og samtidig er en af de største bus- og togcentraler i Finland.

I England skal Rambøll, som deltager i et Arup-ledet konsortie, levere miljørådgivning for hele fase to af Englands nye højhastighedsbane High Speed 2.

Rambøll har også landet en stor kontrakt på miljøvurdering og design af den 6-800 kilometer lange off-shore Baltic Pipe gasledning, som vil forbinde gas i Nordsøen med forbrugere i Central- og Østeuropa og dermed giver større forsyningssikkerhed.

Udover de ovenfor nævnte seks projekter har Rambøll vundet en håndfuld nye store opgaver i Nord- og Sydamerika og Mellemøsten med en samlet projektsum for Rambøll på mere end 300 millioner kr., hvilket også giver Rambøll positive fremtidsforventninger til forretningerne i Amerika og Mellemøsten.

Læs også NREP sælger butikker for 1,3 milliarder kr. i Sverige





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder